Tennis Tracker: Berrettini oslávil narodeniny výhrou, Djokovič končí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Berrettini oslávil narodeniny výhrou, Djokovič končí
Talian sa môže tešiť na súboj s dánskym talentom.
Talian sa môže tešiť na súboj s dánskym talentom.@ROLEXMCMASTERS
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 13. apríla?

20:42 - Srbský tenista Novak Djokovič sa s účinkovaním na antukovom turnaji ATP Masters 1000 v Monte Carle rozlúčil už v osemfinále dvojhry. Nad sily lídra svetového rebríčka bol šestnásty nasadený Talian Lorenzo Musetti, ktorý za 2:56 h zdolal favorizovaného súpera 4:6, 7:5, 6:4. Djokovič nezíska v Monte Carle tretí titul a celkovo 39. v kariére na "tisíckových" turnajoch. Musetti mu vo štvrtom vzájomnom súboji uštedril prvú prehru.

14:57 - Andrej Rubľov zdolal v Monte Carle svojho krajana Karena Chačanova 7:6, 6:2 a bilanciu vzájomných stretov upravil na 3:3. Bývalý finalista sa vo štvrťfinále stretne so Struffom.

14:49 - Matteo Berrettini si opäť doliečuje zranenie brušného svalu. Dnes sa odhlásil z antukového turnaja Masters 1000 v Monte Carle, keďže vyšetrenie odhalilo dve trhliny vo vnútornom šikmom svale. Dán Holger Rune tak postúpil do štvrťfinále bez boja.

14:30 - Jannik Sinner po odvrátení mečbalu zdolal v Monte Carle Huberta Hurkacza z Poľska 3:6, 7:6, 6:1, čím vyrovnal vzájomnú bilanciu na 2:2 a postupom do štvrťfinále aj svoje maximum na antukových turnajoch Masters 1000.

13:28 - Svetová štvorka Casper Ruud minulý týždeň v portugalskom Estorile prvýkrát v tejto sezóne vyhral dva zápasy za sebou a získal svoj desiaty titul, ale v Monte Carle zlepšenú formu nepotvrdil. Vo svojom druhom vystúpení prehral 1:6, 6:7 s kvalifikantom Janom-Lennardom Struffom, s ktorým neuhral set ani v treťom vzájomnom stretnutí. Na siedmich z ôsmich tohtoročných podujatí nevyhral viac ako jeden zápas. Struff, aktuálne 100. hráč svetového rebríčka, si pripísal štvrtý skalp hráča TOP 5, zaznamenal piate víťazstvo v rade a druhýkrát v kariére postúpil do štvrťfinále turnaja Masters 1000.

8:54 - Populárny francúzsky tenista Gael Monfils sa zúčastní na challengerovom turnaji ATP v Ostrave. Bývalý šiesty hráč sveta sa snaží o návrat a keďže jeho rebríčkové postavenie nestačí na priamu účasť v hlavnej súťaži, od organizátorov turnaja OSTRA GROUP OPEN 2023 dostal divokú kartu. Jubilejný 20. ročník sa tak môže tešiť na veľkú hviezdu.

8:23 - Dvojnásobná grandslamová šampiónka Garbiñe Muguruzová počas avizovanej prestávky ukončila spoluprácu s trénerkou Conchitou Martínezovou. Dvadsaťdeväťročná španielska tenistka pôsobila po boku krajanky tri roky. Martínezová však bola súčasťou jej náhradného tímu už počas jej wimbledonského triumfu v roku 2017

6:11 - Matteo Berrettini v Monte Carle po takmer troch hodinách boja porazil Argentínčana Francisca Cerundola a v deň svojich 27. narodenín postúpil do osemfinále.

"Mám narodeniny, takže na turnaji mi záleží. Nebol som si celkom istý, čo robím. Potom som však začal hrať lepšie. Je to tenis, mentálna hra. Prvý set som síce nevyhral, ale v druhom som si povedal, že musím zabojovať a poraziť ho," povedal taliansky tenista, ktorý sa v ďalšom kole monackej "tisícky" stretne s Holgerom Runem.