Štvrťfinále v Paríži a k tomu miestenka na Turnaj majstrov. Tsitsipas zdolal Zvereva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štvrťfinále v Paríži a k tomu miestenka na Turnaj majstrov. Tsitsipas zdolal Zvereva

Tsitsipas si zabezpečil účasť na Turnaji majstrov.
Tsitsipas si zabezpečil účasť na Turnaji majstrov.Profimedia
Stefanos Tsitsipas (25) v osemfinále posledného turnaja Masters sezóny vyradil bývalého finalistu Alexandra Zvereva (26) 7:6, 6:4 a vylepšil si bilanciu proti nemeckej singlovej jednotke na 9:4. Postupom do štvrťfinále v parížskej hale Bercy si šiesty nasadený hráč zabezpečil účasť na tohtoročnom Turnaji majstrov v Turíne. Najlepší grécky tenista bude chcieť na tomto mieste vyrovnať svoje maximum a tiež minuloročný výsledok proti šampiónovi z roku 2018 Karenovi Chačanovovi (27).

Tsitsipas - Zverev 7:6, 6:4

Stefanos Tsitsipas začal tento rok finálovou účasťou na Australian Open a v auguste na malom podujatí v mexickom Los Cabos získal svoju jedinú trofej od júna minulého roka. Hoci túto sezónu nemôže hodnotiť ako mimoriadne úspešnú, stále sa nachádza v prvej desiatke svetového rebríčka a piaty rok po sebe sa kvalifikoval na prestížny Turnaj majstrov.

Po kríze v ostatných mesiacoch sa v halových podmienkach opäť chytil a po Antverpách a Viedni môže na treťom turnaji v rade postúpiť do semifinále. Na poslednom tohtoročnom Masters v Paríži začal dvojsetovou výhrou nad šesťkrát neporazeným Felixom Augerom-Aliassimom a set nepovolil ani bývalému finalistovi Alexandrovi Zverevovi.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Vzájomnú bilanciu grandslamových finalistov upravil na 9-4 z jeho pohľadu. Išlo o ich prvý súboj od jari minulého roka, v ktorom si Tsitsipas na siedmy pokus pripísal prvý tohtoročný skalp hráča Top 10 a zároveň 50. víťazstvo v sezóne.

Proti nemeckej jednotke si vybudoval náskok 3:0, no na začiatku piateho gemu mu zrejme trochu zatrnulo. Najlepší grécky tenista pocítil bolesť v pravej nohe a musel byť takmer päť minút ošetrovaný. Úvodný gem v tajbrejku vyhral 7:2, hoci viedol už 5:2 a v deviatom geme mal pri vlastnom podaní dva setbaly. Aj v druhom sete zobral Zverevovi prvé podanie a tentoraz si udržal náskok. Prvé mečbaly mal na returne, ale nevyužil ani jednu z dvoch šancí a zápas musel uzavrieť pri vlastnom podaní.

Najlepší grécky tenista sa bude snažiť vyrovnať svoj najlepší výkon na tomto podujatí a minuloročný výsledok proti šampiónovi z roku 2018 Karenovi Chačanovovi. S Rusom, ktorý má stále šancu, aj keď veľmi malú, kvalifikovať sa na Turnaj majstrov, vyhral šesť zo siedmich duelov. Neuspel len v tom poslednom tohto roku v Miami.

Kým Tsitsipas má letenku do Turína istú, Zvereva ešte môžu predbehnúť obhajca titulu Holger Rune a Hubert Hurkacz. Nemec navyše nie je prihlásený ani na budúcotýždňový turnaj v Métách, ani v Sofii a potreboval by prípadnú divokú kartu od organizátorov.

Ďalšie štvrťfinálové dvojice parížskeho Masters tvoria Hurkacz s Grigorom Dimitrovom a Alex de Minaur bojujúci o Turnaj majstrov s Andrejom Rubľovom. O poslednej sa rozhodne v súbojoch Novaka Djokoviča s Tallonom Griekspoorom a Daniela Altmaiera s Runeom.

Sinner sa z turnaja odhlásil pre únavu

Jannik Sinner nebude na Masters v Paríži bojovať o štvrťfinále. Šampión z nedávnych podujatí v Pekingu a vo Viedni vo štvrtok dohral svoj úvodný zápas približne o tretej hodine ráno a v ten istý deň mal o 17:00 nastúpiť na osemfinále.

Alex de Minaur, ktorý sa len druhýkrát dostal na turnaji Masters tak ďaleko, postúpil do štvrťfinále bez boja. Finalista augustového podujatia v Toronte vyzve Andreja Rubľova.

Program zápasov kritizovali tenisti a novinári ešte pred odstúpením najvyššie nasadeného Taliana. "Bravo ATP Tour, skvelý spôsob, ako pomôcť jednému z najlepších hráčov sveta zregenerovať a byť pripravený, keď predchádzajúci zápas sa skončil za dve hodiny a 37 minút. Štrnásť a pol hodiny na regeneráciu. Aký vtip," napísal Casper Ruud na sieti X.

Sinnerovi bude dopriaty dlhší oddych pred štartom na Turnaji majstrov v Turíne, kam sa kvalifikovali aj Novak Djokovič, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Rubľov a teraz Tsitsipas. Následne plánuje bojovať o šalátovú misu v Davisovom pohári.