Šramková končí po tuhej bitke s Ostapenkovou, Schmiedlová ide v Parme ďalej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šramková končí po tuhej bitke s Ostapenkovou, Schmiedlová ide v Parme ďalej

Schmiedlová má za sebou prvú prekážku.
Schmiedlová má za sebou prvú prekážku.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 13. mája?

22:04 - Danielle Collinsová zdolala na antuke v Ríme Irinu Beguovú z Rumunska 6:0, 6:3 a vyhrala 18. z posledných 19 zápasov. Vo štvrťfinále sa 30-ročná Američanka, ktorá po sezóne ukončí kariéru, stretne s Victoriou Azarenkovou alebo Mariou Sakkariovou.

22:02 - Ruský tenista Daniil Medvedev sa prebojoval do osemfinále dvojhry na turnaji ATP v Ríme. Druhý nasadený hráč zdolal v 3. kole Srba Hamada Medjedoviča 7:6 (5), 2:6, 7:5. Jeho ďalším súperom bude Američan Tommy Paul, ktorý v pozícii štrnástky pavúka zvíťazil nad Dominikom Köpferom z Nemecka 6:4, 6:3.

21:54 - Svetová dvanástka Holger Rune vypadla z turnaja Masters 1000 v Ríme v treťom kole. Dvadsaťjedenročný Dán prehral s Argentínčanom Sebastiánom Báezom 6:2, 2:6, 3:6 a nebude môcť obhájiť vlaňajšie finále.

20:45 - Hubert Hurkacz nadviazal na svoj skalp Rafaela Nadala na antukovom turnaji Masters 1000 v Ríme. Poľský tenista zdolal aj Tomása Martína Etcheverryho z Argentíny v dvoch setoch a bez straty podania, ale v úvodnom sete musel odvracať setbal, kým vyhral 7:6, 6:2 a postúpil do osemfinále, čím vyrovnal svoje maximum z roku 2020.

Zostrih stretnutia Hurkacz - Etcheverry.
Flashscore

18:28 - Rímska cesta Rebeccy Šramkovej  našla svoj koniec. Slovenská tenistka v osemfinále turnaja WTA 1000 v Ríme nestačila na Jelenu Ostapenkovú. Lotyšskej hráčke podľahla po takmer troch hodinách, o všetkom definitívne rozhodol tajbrejk tretieho setu. Viac v článku.

17:22 - Coco Gauffová potrebovala druhýkrát za sebou na turnaji v Ríme všetky tri sety a tentoraz musela zápas otočiť. Svetová trojka v osemfinále po dvaapolhodinovej bitke zdolala Paulu Badosovú 5:7, 6:4, 6:1.

17:20 - Anna Karolína Schmiedlová postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 125 v talianskej Parme. Štvrtá nasadená hráčka zvíťazila v úvodnom zápase nad Maďarkou Dalmou Galfiovou, ktorú zdolala 6:3, 7:6(5) za 106 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza si v ďalšom zápase zmeria sily s víťazkou taliansko-amerického súboja medzi Giorgiou Pedoneovou a Alyciou Parksovou.

16:48 - Iga Swiateková sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji WTA 1000 v Ríme. Svetová jednotka si v osemfinále poradila s Nemkou Angelique Kerberovou 7:5, 6:3. Jej ďalšou súperkou bude osemnásta nasadená Američanka Madison Keysová. Poľská tenistka zaznamenala v talianskej metropole postup do štvrťfinále už štvrtý raz v rade.

15:45 - Francúzsky tenista Alexandre Müller postúpil do osemfinále dvojhry na turnaji ATP v Ríme. V 3. kole vyradil štvrtého nasadeného Rusa Andreja Rubľova v troch setoch 3:6, 6:3, 6:2.

14:25 - Stefanos Tsitsipas môže štvrtý rok po sebe a celkovo piatykrát postúpiť do štvrťfinále turnaja Masters v Ríme. Grék zdolal v treťom kole Camerona Norrieho 6:2, 7:6 a o obhajobu svojej osemfinálovej neporaziteľnosti na tomto mieste sa stretne s Alexom de Minaurom.ň

Zostrih stretnutia Tsitsipas - Norrie.
Flashscore

14:22 - Alex de Minaur zdolal po trojhodinovej bitke finalistu predchádzajúceho Masters v Madride Félixa Augera-Aliassima 6:7, 6:4, 6:4 a vyrovnal svoje maximum v Ríme. Ďalším súperom svetovej jedenástky bude Stefanos Tsitsipas alebo Cameron Norrie.

13:00 - Madison Keysová postúpila do štvrťfinále druhého tohtoročného turnaja na antukovej tisícke. Finalistka z roku 2016 v osemfinále v Ríme, ktoré bolo približne na hodinu prerušené protestmi, porazila 6:2, 6:1 Soranu Cirsteaovú. 

12:39 - Naomi Osaková mohla prvýkrát v kariére vyhrať štyri antukové zápasy po sebe a tiež vyrovnať svoje maximum na rímskej tisícke. Bývalá svetová jednotka však skončila v osemfinále po prehre 2:6, 4:6 s nasadenou sedmičkou Čeng Čchin-wen, ktorá obhájila minuloročné štvrťfinále. Číňanka si o svoje prvé semifinále od senzačného januárového finále na Australian Open zahrá s Coco Gauffovou alebo Paulou Badosovou.

11:48 - Slovenské tenistky nastúpia na prvé kolo finálového turnaja Pohára Billie Jean Kingovej proti výberu USA vo štvrtok 14. novembra. Začiatok stretnutia je naplánovaný na 17:00 SEČ. Oznámila to Medzinárodná tenisová federácia (ITF). V prípade víťazstva nad USA by sa tím kapitána Mateja Liptáka stretol vo štvrťfinále so štvrtou nasadenou Austráliou.

10:51 - Na zozname osemfinálových predstavení svieti aj Rebecca Šramková. Slovenku čaká prvý kariérny duel proti hráčke z TOP 10. Na rímskej ceste bude chcieť zdolať náročnú lotyšskú prekážku. Viac v článku.

10:10 - Na turnaji Masters v Ríme je v pondelok na programe deň plný osemfinálových zápasov. Na programe je osem mužských a osem ženských súbojov, no domácim divákom zostáva už len jeden hrdina. Stefano Napolitano, 125. hráč rebríčka ATP, sa stretne s Čiľanom Nicolásom Jarrym.

Ženské menu ponúka súboj súčasnej a bývalej svetovej jednotky. Poľka Iga Swiateková bude čeliť Nemke Angelique Kerberovej. Večer si Aryna Sabalenková zmeria sily s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.