Ideálna šanca dostať sa do TOP 100. Šramková v Ríme proti hráčke, ktorá antuku neobľubuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ideálna šanca dostať sa do TOP 100. Šramková v Ríme proti hráčke, ktorá antuku neobľubuje

Šramkovej rímska antuka, zatiaľ, sedí.
Šramkovej rímska antuka, zatiaľ, sedí.Profimedia
Rebecca Šramková (27) má na dosah premiérový posun do najlepšej stovky tenisového sveta. Žreb podujatia WTA 1000 v Ríme jej dokonale prial, keď po držiteľke voľnej karty bude tentoraz čeliť síce 26. hráčke turnaja, ale Katie Boulterová (27) rozhodne nie je odborníčkou na antuku, práve naopak. Aj preto sa očakáva, že Slovenka bude v 2. kole dokonca miernou favoritkou.

Katie Boulterová má za sebou prakticky nulové úspechy, pokiaľ ide o antukové dvorce. Dvadsaťsedemročná tenistka, ktorá je momentálne na 28. mieste svetového rebríčka, hrala na tomto povrchu len svoj prvý zápas v hlavnej súťaži WTA - v Madride prehrala v úvodnom kole s tínedžerkou Robin Montgomeryovou.

Vlani sa na turné zapísala nečakaným titulom v Nottinghame a tretími kolami na Wimbledone a US Open. Britka zatiaľ nie je konzistentnou hráčkou, ale mala by byť spokojná so svojím druhým kariérnym titulom zo San Diega a štvrtým kolom z Miami z konca marca.

Boulterová je v rebríčku výrazne vyššie než jej slovenská súperka.
Boulterová je v rebríčku výrazne vyššie než jej slovenská súperka.Flashscore

Rebecca Šramková prežíva pri svojom debute na Italian Open skvelé obdobie. Priebežne 120. hráčka sveta a druhá najlepšia Slovenka na okruhu začala svoju púť v kvalifikácii a do druhého kola nastúpila bez straty setu. Svoju predošlú súperku, 19-ročnú držiteľku divokej karty a domácu Georgiu Pedoneovú, vyradila po výsledku 6:4, 6:1.

Je to len jej šieste víťazstvo v hlavnom žrebe na turné v kariére a štvrté, ktoré prišlo za posledných 12 mesiacov. Blíži sa k debutu v TOP 100 po tom, ako v rovnakom období získala dva tituly ITF a vo finále turnaja Bari v Taliansku (125k) ju porazila Tamara Zidanšeková. V live rebríčku patrí rodáčke z Bratislavy 103. pozícia - v prípade ďalšej výhry v Ríme by jej najlepšia stovka už nemala uniknúť.

Šramková si v rebríčku po Ríme polepší.
Šramková si v rebríčku po Ríme polepší.Flashscore

Súperky čaká prvý vzájomný stret. Šramková má na konte tri víťazstvá proti hráčkam z TOP 50, to posledné dosiahla vlani vo Varšave proti 18. hráčke renkingu Karolíne Muchovej. Katie Boulterová je v rebríčku takmer o sto miest nad svojou protivníčkou, ale v skutočnosti by bola rada, keby mala vyrovnané šance. 

Šramková - Boulterová (piatok, 17:00)