Ďalšia nečakaná prehra. Medvedev nestačil na tráve v Hertogenboschi na Mannarina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšia nečakaná prehra. Medvedev nestačil na tráve v Hertogenboschi na Mannarina

Medvedev nečakane prehral s Mannarinom.
Medvedev nečakane prehral s Mannarinom.AFP
Daniil Medvedev (27) vstúpil do trávnatej časti sezóny ďalšou nečakanou prehrou a neobháji svoju finálovú účasť v holandskom Hertogenboschi. Najvyššie nasadený hráč prehral v úvodnom zápase s bývalým šampiónom Adrianom Mannarinom (34) 6:4, 4:6, 2:6 a zhoršil si vzájomnú bilanciu s Francúzom na 2-4.

Medvedev - Mannarino 6:4, 4:6, 2:6

Daniil Medvedev sa vlani nemohol zúčastniť Wimbledonu pre ruskú inváziu na Ukrajine. Napriek tomu nechýbal na trávnatých turnajoch a na dvoch z troch sa dostal do finále. Do Hertogenboschu, kde si zahral jedno z nich, pricestoval po trpkej antukovej jari.

Na najpomalšom povrchu dosiahol najlepší výsledok v kariére za posledné mesiace, dokonca zdolal Alexandra Zvereva, Stefanosa Tsitsipasa a Holgera Runeho a na rímskom Masters slávil svoj prvý antukový triumf. Tento úspech z neho urobil jedného z najväčších favoritov French Open, no v Paríži vypadol hneď na úvod po päťsetovej bitke s Thiagom Seybothom Wildom.

Zostruh zápasu Medvedev - Mannarino.
Flashscore

Hneď v nasledujúcom dueli utrpel ďalšiu prekvapujúcu porážku a jeho tohtoročná bilancia v úvodných zápasoch sa zhoršila na 10-2. Proti Adrianovi Mannarinovi stratil v úvodnom dejstve raz svoje podanie, no aj tak sa po 35 minútach dostal do vedenia. V druhom sete síce dohnal stratu brejku, ale nepodarilo sa mu vyrovnať na 5:5. V rozhodujúcej sade si nevypracoval ani jeden brejkbal a dvakrát zaváhal na servise. Vo vzájomnej bilancii prehráva 2-4 a po tretí raz nedokázal Francúza na tráve zdolať.

"Bol to pre mňa veľký zápas. S Daniilom je to vždy veľmi taktické. Cítim sa dobre na kurte a som rád, že som postúpil," povedal Mannarino v pozápasovom rozhovore.

Pozápasový rozhovor s Mannarinom.
Flashscore

Šampión z roku 2019, ktorému sa podarilo odplatiť Medvedevovi prehru z vlaňajšieho semifinále a zaznamenať prvú víťaznú sériu po troch mesiacoch, si pripísal len deviaty skalp hráča TOP 10 v kariére a najcennejší vôbec. Vo štvrťfinále ho čaká odveta finále z 2019 s Jordanom Thompsonom alebo súboj s Milošom Raonicom, ktorý sa vracia po takmer dvojročnej zdravotnej prestávke.

Prečítajte si o ďalších výsledkoch z tenisového sveta v našom trackeri