Čiernej sérii je koniec. Krejčíková vyhrala v San Diegu dvojhru aj štvorhru so Siniakovou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čiernej sérii je koniec. Krejčíková vyhrala v San Diegu dvojhru aj štvorhru so Siniakovou

Barbora Krejčíková získala v San Diegu svoju siedmu trofej vo dvojhre na okruhu WTA.
Barbora Krejčíková získala v San Diegu svoju siedmu trofej vo dvojhre na okruhu WTA.Profimedia
Barbora Krejčíková (27) vyhrala turnaj WTA 500 v americkom San Diegu, kam pricestovala so sériou štyroch prehier. Štvrtá nasadená Češka vo svojom 11. finále zdolala Sofiu Keninovú (24) 6:4, 2:6, 6:4 a získala druhý tohtoročný a celkovo siedmy titul. Úspešný týždeň zavŕšila deblovým triumfom po boku krajanky Kateřiny Siniakovej (27), čím skompletizovala druhé kariérne double.

Keninová - Krejčíková 4:6, 6:2, 4:6

Barbora Krejčíková vo februári ovládla prestížny turnaj WTA 1000 v Dubaji po skalpe všetkých troch najlepších hráčok, odvtedy však dosiahla len jeden významný výsledok (finále na tráve v Birminghame) a na troch grandslamoch vyhrala iba jeden zo štyroch zápasov.

Na Wimbledone si navyše zranila členok a počas následného US Open Series prehrala všetkých šesť setov. Sériu štyroch prehier a viac ako dvojmesačné čakanie na singlové víťazstvo ukončila až tento týždeň na podujatí WTA 500 v San Diegu, kde napokon nenašla premožiteľku vo dvojhre ani vo štvorhre.

Vo dvojhre štvrtá nasadená Češka zdolala Ukrajinku Anhelinu Kalininovú, svetovú dvadsiatku Beatriz Haddadovú Maiovú z Brazílie a v záverečných kolách si poradila s dvojicou domácich vyzývateliek: finalistkou minuloročného Australian Open Danielle Collinsovou a v sobotňajšom finále s bývalou melbournskou šampiónkou Sofiou Keninovou.

Zostrih zápasu Keninová - Krejčíková
Flashscore

Krečjíková vyhrala jediný vzájomný duel pred dvoma rokmi na antuke v Ríme v dvoch setoch a lepšie začala aj na tvrdom povrchu v San Diegu. V úvodnom dejstve dvakrát zmazala manko brejku a proti Američanke, ktorá hrala prvé finále od Roland Garros 2020, sa ujala vedenia po zisku troch gemov v rade.

V druhej sade však opäť dvakrát stratila podanie, nepremenila ani jeden z piatich brejkbalov a musel rozhodnúť tretí set. V ňom boli obe tenistky dlho suverénne na svojom podaní. Krejčíková za stavu 4:4 zlikvidovala štyri brejkbaly, potom po nevynútenej chybe o tri roky mladšej súperky využila svoj druhý mečbal a po 2 hodinách a 40 minútach boja zvíťazila 6:4, 2:6, 6:4.

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

"Bol to boj. Vedela som, že to bude ťažké a vedela som, že Keninová pôjde po každej loptičke a bude bojovať až do konca," povedala bývalá svetová dvojka Krejčíková, ktorá zaznamenala 48 víťazných loptičiek vrátane 11 es. Vo svetovom rebríčku sa posunie na 10. miesto a v elitnej desiatke sa pripojí ku krajankám Markéte Vondroušovej (6.) a Karolíne Muchovej (8.).

Dvadsaťsedemročná rodáčka z Ivančíc si zahrala svoje tretie tohtoročné a celkovo 11. finále na okruhu WTA, získala siedmu trofej a sezónu zakončí tretíkrát za sebou minimálne s dvoma triumfami. Nadviazala na tituly zo Štrasburgu 2021, French Open 2021, Livesport Prague Open 2021, Ostravy 2022, Tallinnu 2022 a Dubaja 2023.

Krejčíková/Siniaková - Collinsová/Vandewegheová 6:1, 6:4

Krejčíková navyše druhýkrát v kariére získala dve trofeje z jedného podujatia, čo sa jej doteraz podarilo len počas vlaňajšieho senzačného ťaženia na Roland Garros. Vo štvorhre uspela rovnako ako na parížskej antuke po boku svojej dlhoročnej partnerky Kateřiny Siniakovej. V San Diegu s najvyššie nasadenou Češkou nestratili ani set a vo finále zdolali domáci pár Danielle Collinsová a Coco Vandewegheová 6:1, 6:4.

"Neviem, ako si všetky tieto krásne trofeje odnesiem domov, pretože mám so sebou len tri tašky," usmievala sa Krejčíková na kurte. Potešilo ju, že sa v dramatických chvíľach nevzdala. "Som veľmi šťastná, že som tu vyhrala," dodala česká tenistka. 

Češky v úvode sezóny ovládli Australian Open, získali svoju siedmu grandslamovú trofej a v marci dobyli aj podujatie WTA 1000 v Indian Wells. Počas nasledujúceho polroka však pre zdravotné problémy odohrali len štyri turnaje a zo šiestich zápasov pred príchodom do San Diega vyhrali dva.

Krejčíková so Siniakovou získali 15. spoločný titul a urobili výrazný krok k svojej piatej účasti na Turnaji majsteriek, ktorý dva roky dozadu vyhrali, túto jeseň by mali obhajovať vlaňajšie finále.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková získali svoju 15. spoločnú trofej
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková získali svoju 15. spoločnú trofejProfimedia

Vďaka triumfu sa rodáčka z Hradca Králové Siniaková po týždni vráti na post svetovej deblovej jednotky pred Jessicu Pegulovú a Coco Gauffovú. Na vrchol rebríčka sa posunie štvrtýkrát v kariére a celkovo začne 115. týždeň. Dlhšie vládli štvorhre len Martina Navrátilová (237 týždňov), Liezel Huberová (199), Cara Blacková (163), Lisa Raymondová (137) a Nataša Zverevová (124).