Molčan rozhodol o triumfe Slovenska nad Gréckom v Davis Cupe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Molčan rozhodol o triumfe Slovenska nad Gréckom v Davis Cupe

Aktualizované
Alex Molčan sa postaral o rozhodujúci bod pre slovenské farby.
Alex Molčan sa postaral o rozhodujúci bod pre slovenské farby.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 17. septembra?

22:57 - Britskí tenisti vyhrali v Manchestri priamy súboj s Francúzmi a postúpili do štvrťfinále Davisovho pohára. Hrdinom sa stal skúsený Daniel Evans, ktorý najprv zdolal tínedžera Arthura Filsa a v rozhodujúcej štvorhre s Nealom Skupským dokonca zdolali pár Nicolas Mahut a Edouard Roger-Vasselin 1:6, 7:6, 7:6 po odvrátení štyroch mečbalov.

19:45 - O poslednom štvrťfinalistovi Davisovho pohára sa rozhodne v záverečnej štvorhre. V Manchestri Ugo Humbert vyrovnal stav stretnutia medzi Francúzmi a domácimi Britmi, keď zdolal Camerona Norrieho 7:6, 3:6, 7:5.

16:54 - Matteo Arnaldi zdolal Lea Borga 6:4, 6:3 v úvodnej dvojhre zápasu medzi Talianskom a Švédskom a zabezpečil Talianom kľúčový bod pre postup do štvrťfinále Davisovho pohára. Taliani odsunú Čile na tretie miesto v tabuľke A-skupiny. Tím "Tre Kronor" zatiaľ v Bologni nevyhral ani jeden zápas, keď získal iba dva sety.

16:21 - Daniel Evans dokázal otočiť duel s Arthurom Filsom a po výsledku 3:6, 6:3, 6:4 poslal Veľkú Britániu do vedenia v rozhodujúcom zápase finálovej skupinovej fázy Davisovho pohára. Britov delí už len jedno víťazstvo od postupu do štvrťfinále. V druhej dvojhre sa v Manchestri stretnú Cameron Norrie a Ugo Humbert.

16:17 - Slovenskí tenisti sa prebojovali do februárovej kvalifikácie o postup na budúcoročný finálový turnaj Davisovho pohára. Na harde v Aténach zvíťazili nad domácim Gréckom 3:1. O rozhodujúci tretí bod pre slovenské farby sa zaslúžil Alex Molčan, ktorý v dueli tímových jednotiek zdolal svetovú päťku Stefanosa Tsitsipasa 7:6 (6), 5:7, 6:3.

14:50 - Rohan Bopanna sa lúči s 21-ročnou daviscupovou kariérou vo farbách Indie. Štyridsaťtriročný deblista odohral svoj posledný zápas po boku Yukiho Bhambriho proti marockému páru Elliot Benchetrit/Younes Lalami Laaroussi (6:2, 6:1). 

India sa aj vďaka jeho výkonu ujala vedenia 2:1 a následne si po výhre Sumita Nagala nad Yassinom Dlimim zabezpečila účasť v play-off o svetovú skupinu 2024.

13:15 - O možný rozhodujúci bod v súboji s Gréckom zabojuje Alex Molčan. V poradí 113. hráč sveta bude chcieť prekvapiť unaveného Stefanosta Tsitsipasa, ktorý je päťkou rankingu ATP.

12:33 - Slováci vedú v dueli 1. svetovej skupiny Davisovho pohára nad domácim Gréckom 2:1. O dôležitý druhý bod pre slovenské farby sa na harde v Aténach zaslúžili Igor Zelenay s Lukášom Kleinom, ktorí vo štvorhre zdolali bratov Petrosa a Stefanosa Tsitsipasovcov 6:3, 6:7 (5), 6:3.

11:40 - Slovenka Viktória Hrunčáková sa neprebojovala do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA v čínskom meste Kuang-čou. Vo finále kvalifikácie prehrala v nedeľu s Japonkou Mojukou Učidžimovou v dvoch setoch 6:7 (3), 3:6.

10:49 - "Zápas bol ťažký. Očakávala som, že Sofia bude hrať dobre a bude bojovať o každú loptičku. Je to solídna hráčka zozadu aj na servise. Čakala som, že sa budeme preťahovať," povedala Krejčíková o finále v San Diegu.

Rozhovor s Barborou Krejčíkovou po triumfe v San Diegu.
Flashscore

09:55 - V zložení gréckeho tímu prišlo pred nedelňajšou štvorhrou proti Slovensku k zmene. Po boku Petrosa Tsitsipasa nastúpi namiesto Michaila Pervolarakisa najlepší grécky tenista Stefanos Tsitsipas. Slováci pošlú na kurt pôvodne nominovanú dvojicu Igor Zelenay, Lukáš Klein. Sledujte štvorhru s nami.

09:00 - "Dnes to bol rozhodne veľmi ťažký zápas, takže som rada, že som ho dotiahla do úspešného konca. Teraz hrám naozaj dobrý tenis, sebavedomý tenis. Pokúsim sa v tom pokračovať aj v nasledujúcich týždňoch," hovorila Kruegerová v rozhovore po zápase.

Interview Kruegerovej po víťaznom finále.
Flashscore

07:00 - Kateřina Siniaková sa vďaka deblovému triumfu v San Diegu po týždni vrátila na post svetovej deblovej jednotky pred Jessicu Pegulovú a Coco Gauffovú. Na vrchol rebríčka sa posunie štvrtýkrát v kariére a celkovo tam začne svoj 115. týždeň. Dlhšie vládli štvorhre len Martina Navrátilová (237 týždňov), Liezel Huberová (199), Cara Blacková (163), Lisa Raymondová (137) a Nataša Zverevová (124).

06:05 - Barbora Krejčíková dokázala po French Open 2021 druhýkrát v kariére ovládnuť dvojhru aj štvorhru na jednom turnaji. S krajankou Kateřinou Siniakovou ovládla štvorhru na "päťstovke" v San Diegu. Vo finále najvyššie nasadené Češky zdolali domáci pár Danielle Collinsová, Coco Vandewegheová 6:1, 6:4, čím urobili rázny krok k účasti na Turnaji majsteriek.

06:15 - Slovenskí tenisti hrajú po úvodnom dni duelu 1. svetovej skupiny Davisovho pohára s domácim Gréckom 1:1. V nedeľu je na programe prv štvorhra od 10:00 a následne dve dvojhry. Víťaz zápasu (respektíve ten, kto vyhrá aspoň dva nedeľňajšie duely) si zabezpečí účasť v budúcoročnej kvalifikácii o postup na finálový turnaj 2024. 

05:46 - Ashlyn Kruegerová triumfovala na o čosi horšie obsadenom turnaji WTA 250 v japonskej Osake a oslavuje svoj prvý titul. Vo finále sebavedomá 19-ročná Američanka porazila najvyššie nasadenú Číňanku Lin Ču 6:3, 7:6 po odvrátení setbalu v závere zápasu. Vo svetovom rebríčku sa prvýkrát posunula do prvej stovky.

Zostrih súboja.
Flashscore

04:36 - Barbora Krejčíková vyhrala turnaj WTA 500 v americkom San Diegu, kam pricestovala so sériou štyroch prehier. Dvadsaťsedemročná Češka vo svojom 11. finále zdolala Sofiu Keninovú 6:4, 2:6, 6:4, získala svoj druhý tohtoročný a celkovo siedmy titul. Okrem toho bude útočiť na triumf vo štvorhre s Kateřinou Siniakovou.

Zostrih súboja.
Flashscore