O Turnaj majstrov musí stále bojovať. Zverev podľahol v Tokiu Thompsonovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O Turnaj majstrov musí stále bojovať. Zverev podľahol v Tokiu Thompsonovi

Alexander Zverev bude musieť ešte zabojovať o Turnaj majstrov.
Alexander Zverev bude musieť ešte zabojovať o Turnaj majstrov.Profimedia
Nemec Alexander Zverev (26) sa po skvelom štarte do obnovenej série turnajov v Ázii trápi a nepotvrdil svoj štart na Turnaji majstrov. Naposledy svetová deviatka pri svojom debute na turnaji ATP 500 v Tokiu nedokázala v úvodnom kole poraziť Austrálčana Jordana Thompsona (29) a po predchádzajúcej sérii siedmich víťazstiev teraz prehral tri zápasy a šesť setov v rade.

Thompson - Zverev 6:3, 6:4

Alexander Zverev sa začiatkom roka vrátil na kurty po polročnej pauze spôsobenej vážnym zranením členka a v úvode sezóny sa mu dlho nedarilo. Zlom nastal v júni, keď sa dostal do semifinále French Open a nasledujúci mesiac na "päťstovke" v rodnom Hamburgu ukončil dlhé čakanie na titul.

A následne, keď sa dostal aj do semifinále Masters 1000 v Cincinnati a štvrťfinále US Open, sa prihlásil do boja o účasť na Turnaji majstrov. Okrem toho jeho víťaz z roku 2021 začiatkom jesene skvele odštartoval ázijské turné v Číne, keď vyhral podujatie ATP 250 v Čcheng-tu a po sérii siedmich víťazstiev vrátane šiestich trojsetových postúpil do semifinále v Pekingu.

Odvtedy 26-ročný Nemec ďalší triumf nepridal. V Pekingu proti Daniilovi Medvedevovi, v Šanghaji proti Romanovi Safiullinovi a dnes v Tokiu proti Jordanovi Thompsonovi neuhral ani set. S o tri roky starším Austrálčanom v druhej sade nepotvrdil brejk na 2:0, prehral 3:6, 4:6 a v treťom vzájomnom zápase utrpel prvú prehru.

Zostrih zápasu Thompson - Zverev
Flashscore

Zverev je v tohtosezónnom rebríčku aktuálne na 7. mieste, ale jeho náskok na ôsmich pozíciách, ktoré zabezpečujú štart na Turnaji majstrov, sa stenčuje. Ak v japonskej metropole triumfuje, môže sa pred neho dostať Američan Taylor Fritz, zatiaľ čo Nór Casper Ruud a Poliak Hubert Hurkacz, nedávny šampión zo Šanghaja, môžu tento odstup znížiť. Zo slabších konkurentov sa v Štokholme pokúsi dostať z krízy Dán Holger Rune, ktorý je stále reálne v hre.

Osem najlepších sa kvalifikuje na Turnaj majstrov do Turína.
Osem najlepších sa kvalifikuje na Turnaj majstrov do Turína.Livesport

Dvadsaťdeväťročný Thompson si proti Zverevovi pripísal len tretie víťazstvo v 19 zápasoch s hráčmi Top 10. Prvýkrát si na tráve v Queen's Clube 2017 vyšliapol na Brita Andyho Murrayho a druhýkrát zaskočil Gréka Stefanosa Tsitsipasa v marci tohto roka v Indian Wells.

"Dnes, pravdepodobne, nebol vo svojej najlepšej forme. Od stavu 0:40 som pri svojom podaní otočil prvý gem a dostal sa do hry. Mohol to byť zlý začiatok zápasu, ale udržal som sa. Hral som nepredvídateľne a myslím, že mu to nevyhovovalo. Je to veľmi dobrý hráč, v kariére som toho ešte nedokázal toľko ako on. Keď sa dostanem na kurt, musím veriť, že môžem vyhrať. Ak tomu neveríte, nemusíte tu ani byť," tešil sa 60. hráč sveta Thompson zo svojho cenného skalpu.