Ubehol rok a som úplne iný. Alcaraz si chce v Toronte napraviť pokazenú reputáciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ubehol rok a som úplne iný. Alcaraz si chce v Toronte napraviť pokazenú reputáciu

Alcaraz hovorí s médiami
Alcaraz hovorí s médiamiProfimedia
Svetová jednotka Carlos Alcaraz (20) si chce v Kanade urobiť reputáciu, keďže len druhýkrát v kariére hrá na podujatí ATP Masters v Toronte.

Wimbledonský šampión pred rokom v Montreale začal zle, keď pri svojom debute na turnaji ATP v Kanade prehral úvodný zápas s Američanom Tommym Paulom.

Španiel, ktorý bude koncom augusta obhajovať titul z US Open 2022, otvára tento rok v Toronte ako favorit na titul. Alcaraz povedal, že si je vedomý potreby riešiť tlak, ktorému bude od pondelka čeliť ako najväčší favorit.

"Pamätám si, že minulý rok som v Kanade nemal dobrý turnaj. Tento rok som to prišiel zmeniť. Dúfam, že pôjdem ďaleko, že sa mi bude dariť lepšie ako v minulej sezóne. Myslím si, že som sa po roku naučil, ako sa vyrovnať s tlakom," uviedol po prílete do Severnej Ameriky.

Okrem toho, že sa Alcaraz stal dvojnásobným grandslamovým šampiónom, od minuloročného kanadského podujatia získal v šiestich finálových účastiach päť ďalších titulov vrátane tohtoročných korunovácií v Argentíne, Indian Wells, Barcelone, Madride a Queen's.

"Hral som na veľkých štadiónoch, vo veľkých zápasoch, bojoval som o veľké veci. Myslím si, že mi to veľmi pomohlo rásť ako hráčovi a ako osobnosti. Ubehol rok a som úplne iný."

Najvyššie nasadeného hráča čaká v druhom kole úvodná skúška, v ktorej sa stretne s krajanom Bernabém Zapatom alebo Američanom Benom Sheltonom. Alcaraz je na turnaji, pochopiteľne, najvyššie nasadený pred druhým Daniilom Medvedevom a číslom tri Casperom Ruudom.

Španiel bude toto leto prvýkrát súťažiť na tvrdom povrchu. V júli sa na chvíľu vrátil na antuku v rámci Hopmanovho pohára v Nice. Po dosiahnutí svojho najväčšieho víťazstva vo Wimbledone bude mať čo robiť, aby naplnil ďalšie očakávania. 

"Wimbledonskú trofej mám v obývačke, takže vždy, keď obedujem alebo večeriam s rodinou, ju vidím. Je to niečo, na čo nechcem zabudnúť. Mal som len týždeň na to, aby som o tom premýšľal... Chcelo by to trochu viac času, je to celé šialené a náročné si to uvedomiť."

Alcaraz v thrilleri zdolal Djokoviča a vyhral Wimbledon
Alcaraz v thrilleri zdolal Djokoviča a vyhral WimbledonProfimedia

Alcaraz označil víťazstvo vo Wimbledone vo veku 20 rokov pri svojej len tretej účasti za "niečo, o čom som sníval, keď som začal hrať tenis". "Pre mňa je to úspech a zároveň niečo, nad čím musím chvíľu premýšľať - a stále tomu nemôžem uveriť."

Po prílete do Kanady už Alcaraz trénoval na harde s Medvedevom - svojím hlavným torontským súperom.