Dátum návratu nepozná, debutoval ako komentátor. Kyrgios čerpá inšpiráciu od Zvereva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dátum návratu nepozná, debutoval ako komentátor. Kyrgios čerpá inšpiráciu od Zvereva

Kyrgios sa teší na návrat k tenisu.
Kyrgios sa teší na návrat k tenisu.AFP
Austrálčan Nick Kyrgios (28) zdôraznil, že robí všetko pre to, aby sa vrátil čo najskôr na kurty. Pri svojom zotavovaní sa z vážneho zranenia čerpá inšpiráciu od Alexandra Zvereva (26).

Kyrgios, niekdajšia svetová trinástka, podstúpil v januári operáciu kolena. Keď už sa zdalo, že je schopný plnohodnotne súťažiť, prišla ďalšia prekážka. Poškodený väz v zápästí a zrušená účasť vo Wimbledone. Známy búrlivák dátum svojho návratu zatiaľ nestanovil, ale pre Tennis Channel prezradil, že mu musia trochu dopriať aj hviezdy. 

"Po minulej sezóne som prežíval skvelý rok. Som hladný po návrate. Neviem sa ho dočkať," vyjadril svoju túžbu v stredu večer počas finálového turnaja ATP v Turíne, kde absolvoval premiéru v komentátorskej lóži. 

"Robím všetko pre to, aby som sa vrátil. Samozrejme, viete, ako je to so zraneniami... Rehabilitujem, cvičím a chodím do posilňovne," priblížil svoje terajšie dni 28-ročný tenista.

Kyrgios debutoval v pozícii komentátora v stretnutí medzi Zverevom a Medvedevom. Nemca označil za inšpiráciu v boji s časom. "Je to neuveriteľne tvrdý pracant. Taká je jeho povesť. Spĺňa všetko. Ak sa niekto dokáže vrátiť po takomto zranení, myslím si, že práve z toho musím čerpať inšpiráciu aj ja," zamyslel sa Kyrgios.

Narážal na Zverevovo vážne zranenie členka, ktoré si privodil v minuloročnom semifinále French Open v súboji proti Rafaelovi Nadalovi. Potreboval operáciu a následné komplikácie mu zmarili zvyšok sezóny 2022, ale zabojoval a opäť sa nachádza v prvej desiatke.

Kyrgios a jeho posledné zranenia.
Kyrgios a jeho posledné zranenia.Flashscore

Nick Kyrgios začiatkom tohto mesiaca pre austrálsku televíznu stanicu Nine Network uviedol, že víťazstvo na grandslamovom turnaji zostáva jeho hnacím motorom, pričom najbližšie k nemu bol na Wimbledone v roku 2022, keď vo finále prehral s Novakom Djokovičom.

"Chcem si pred odchodom do dôchodku jednoducho povedať, že som vyhral jeden grandslam. Ten chcem vyhrať. Bol som naozaj blízko. Povedal som si, že mám stále v ústach chuť nedokončenej práce. Budem sa snažiť urobiť všetko pre to, aby som sa tam vrátil," uzavrel novinky vo svojom živote Austrálčan a definoval tak svoj cieľ do najbližších rokov - triumf vo Wimbledone.