Sinner zdolal Runeho a pomohol Djokovičovi. Srb je v Turíne tretí semifinalista

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner zdolal Runeho a pomohol Djokovičovi. Srb je v Turíne tretí semifinalista

Jannik Sinner zvládol posledný súboj vo svojej skupine, keď si poradil s Runem.
Jannik Sinner zvládol posledný súboj vo svojej skupine, keď si poradil s Runem.Profimedia
Srbský tenista Novak Djokovič (36) sa stal tretím semifinalistom Turnaja majstrov v Turíne. Obhajcovi titulu pomohol k postupu Talian Jannik Sinner (22), ktorý v záverečnom dueli Zelenej skupiny zdolal Dána Holgera Runeho (20) 6:2, 5:7, 6:4. Sinner obsadil s tromi víťazstvami v tabuľke prvé miesto, Djokovič skončil s dvoma triumfami druhý.

Sinner - Rune 6:2, 5:7, 6:4

Rune potreboval na postup zdolať domáceho hráča, no v prvom sete rýchlo prehrával so Sinnerom 0:4 a uhral v ňom iba dva gemy. V druhom dejstve Dán zlepšil pohyb po dvorci a v jeho koncovke slávil úspech. V rozhodujúcom sete mal Rune za stavu 4:3 k dispozícii brejkbal, no nevyužil ho, v ďalšom geme prišiel o servis a Sinner už dotiahol zápas do víťazného konca.

Štatistika súboja.
Štatistika súboja.Flashscore

Jannik Sinner tento rok pokračuje v postupnom raste medzi najlepších svetových tenistov a zaznamenáva osobné a národné míľniky. Vo Wimbledone sa dostal do svojho prvého grandslamového semifinále, v Toronte oslávil prvý triumf na turnaji Masters 1000, vo svetovom rebríčku ATP vyrovnal najlepšieho Taliana posunom na štvrté miesto, ako prvý Talian v "otvorenej ére" vyhral viac ako 54 zápasov v jednej sezóne (aktuálne 60) a nedávno sa stal prvým Talianom, ktorý sa dostal do semifinále Turnaja majstrov.