US Open prišlo o šampióna z roku 2014, z turnaja sa odhlásil aj Šapovalov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

US Open prišlo o šampióna z roku 2014, z turnaja sa odhlásil aj Šapovalov

Čiliča vyradilo z US Open zranenie kolena.
Čiliča vyradilo z US Open zranenie kolena.Profimedia
Šampión US Open 2014 Marin Čilič (34) a Kanaďan Denis Šapovalov (24) predčasne odstúpili z nadchádzajúceho amerického Grand Slamu, oznámilo v stredu vedenie turnaja.

Obaja hráči sa pre zranenie kolena odhlásili zo záverečného grandslamového podujatia roka na tvrdom povrchu v New Yorku. Čilič bol vlani semifinalistom French Open a vo svetovom rebríčku bol najvyššie tretí.

V osudí ATP však klesol na 121. miesto a v tejto sezóne hral len dvakrát, naposledy minulý mesiac prehral zápas prvého kola v Umagu proti Flaviovi Cobollimu.

Svetová dvadsaťdvojka Šapovalov získala svoj jediný titul ATP v roku 2019 v Štokholme. Od minulomesačného postupu do poslednej šestnástky na Wimbledone kanadský tenista nehral.

"Napriek tomu, že robím všetko pre to, aby som bol na US Open stopercentne zdravý, moje koleno potrebuje viac času. Žiaľ, musím odstúpiť. Grandslamová energia, najmä v New Yorku, sa nedá porovnať s ničím iným a naozaj mi bude chýbať hrať pred tamojšími úžasnými fanúšikmi," napísal Šapovalov.

V hlavnom žrebe US Open nahradili oboch spomínaných hráčov Kwon Soon-woo z Južnej Kórey, ktorý v januári v Adelaide získal svoje druhé prvenstvo z okruhu ATP v kariére, a Maďar Attila Balazs.