Skvelá Jamrichová vyradila Bartůňkovú a čaká ju štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skvelá Jamrichová vyradila Bartůňkovú a čaká ju štvrťfinále

Renáta Jamrichová je medzi najlepšou osmičkou na US Open.
Renáta Jamrichová je medzi najlepšou osmičkou na US Open.Profimedia
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová (16) postúpila do štvrťfinále juniorskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Najvyššie nasadená hráčka zvíťazila v treťom kole nad Češkou Nikolou Bartůňkovou (17) 6:4, 6:3. V boji o semifinále narazí na víťazku súboja medzi Ruskou Anastasijou Gurevovou a domácou Valerie Glozmanovou.

Jamrichová vzala súperke podanie v šiestom geme, no prišla oň za stavu 5:3, keď nevyužila prvý setbal. Bartůňková následne brejk nepotvrdila. Druhé dejstvo malo podobný priebeh, súperky sa obrali o servis, no Češka znova nepotvrdila svoj brejk. Jamrichová vyhrala deviaty gem čistou hrou, keď premenila hneď prvý mečbal.

Ako uvádza Slovenský tenisový zväz, v ťažkom zápase proti silnej súperke, ktorá už hráva prevažne ženské turnaje a v rebríčku WTA figuruje na 327. priečke, podala slovenská tenistka koncentrovaný výkon s malým množstvom chýb a zaslúžene postúpila do ďalšej fázy turnaja.

O postup do štvrťfinále zabojuje šestnásťročná hráčka Národného tenisového centra aj vo štvorhre. Spolu s Američankou Kaitlin Quevedovou nastúpia v pozícii najvyššie nasadeného páru proti americko-austrálskej dvojici Ariana Anazagastyová-Pursoová, Maya Jointová.

Renáta JAMRICHOVÁ - Nikola Bartůňková 6:4, 6:3