Sabalenková vracia úder. Na US Open je v osemfinále, Swiatekovú dostáva pod tlak

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková vracia úder. Na US Open je v osemfinále, Swiatekovú dostáva pod tlak

Sabalenková zmietla svoju súperku za 61 minút.
Sabalenková zmietla svoju súperku za 61 minút.Profimedia
Aryna Sabalenková (25) na tohtoročnom US Open nestratila ešte ani set. Bieloruska si v treťom kole poradila s Clarou Burelovou (22) rovnako ako vlani, tentoraz po setoch 6:1, 6:1, a v online rebríčku sa posunula späť na post svetovej jednotky pred obhajkyňu titulu Igu Swiatekovú (22). V druhom týždni záverečného grandslamu je tretí rok v rade, pričom v osemfinále sa semifinalistka ostatných dvoch ročníkov stretne s Dariou Kasatkinovou (26).

Burelová - Sabalenková 1:6, 1:6

Aryna Sabalenková sa v januári na Australian Open stala novou grandslamovou šampiónkou. V tejto sezóne si trofej odniesla ešte z Adelaide a veľkého antukového podujatia v Madride. V posledných mesiacoch však zažila niekoľko sklamaní, keď sa jej nepodarilo postúpiť do semifinále na French Open, vo Wimbledone či v Cincinnati.

Ďalšiu šancu zisk pozície svetovej jednotky, o ktorý sa márne usiluje už niekoľko mesiacov, má na US Open. Semifinalistka posledných dvoch ročníkov zatiaľ vo Flushing Meadows dominuje. Najprv zdolala Marynu Zanevskú a Jodie Burrageovú zhodne 6:3, 6:2, aby v sobotu rovnako ako pred rokom deklasovala mladú Francúzku Claru Burelovú.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Vlani dovolila bývalej juniorskej svetovej jednotke len dva gemy, ako bonus jej nadelila kanára. Tento rok síce set bez straty gemu nezískala, ale viac hier súperke nedovolila. Začiatok programu na dvorci Louisa Armstronga poriadne urýchlila - z kurtu schádzala po 61 minútach.

Sabalenková tak pokračuje v útoku na tenisový trón a svoj druhý grandslamový titul. Sobotňajším víťazstvom vrátila úder aktuálnej líderke rankingu Ige Swiatekovej. Matematika súboja o čelo rebríčka je veľmi jednoduchá.

Rodáčke z Minska stačí dosiahnuť v New Yorku rovnakú fázu turnaja ako jej protivníčke. Poľka musí na druhej strane postúpiť aspoň o kolo ďalej, v prípade vzájomného finálového zápasu po roku opäť ovládnuť záverečný grandslam sezóny.

Ďalšou prekážkou pre svetovú dvojku bude Daria Kasatkinová, ktorú v rámci generálky v Cincinnati porazila a vylepšila si bilanciu vo vzájomných stretnutiach na 4:2. Ruska musela na tohtoročnom US Open otáčať oba predchádzajúce zápasy, no kvalifikantku Greet Minnenovú zdolala v dvoch setoch a vo Flushing Meadows postúpila do osemfinále po šiestich rokoch. V pondelok zaútočí na svoje premiérové štvrťfinále v tomto dejisku a celkovo štvrté na grandslamových podujatiach.

Výsledky dvojhry žien na US Open