Súboj Sloveniek na Poland Open vyhrala Hrunčáková, čaká ju mladučká Češka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Súboj Sloveniek na Poland Open vyhrala Hrunčáková, čaká ju mladučká Češka
Hrunčáková zvládla vstup do turnaja.
Hrunčáková zvládla vstup do turnaja.Profimedia
Tenisové podujatie WTA Poland Open hrané vo Varšave videlo na úvod duel slovenských tenistiek. Úspešnejšou z dvojice Kristína Kučová (33) - Viktória Hrunčáková (25) bola druhá menovaná, ktorú v osemfinále čaká česká hráčka.

Kristína Kučová, ktorá bola v druhej polovici roku 2022 na šesť mesiacov mimo hry, zasiahla v aktuálnej sezóne iba do deviatich turnajov a vyhrala šesť zápasov - štyri na podujatí ITF v Trnave a dva na kvalifikačnej úrovni WTA. Od májovej výhry nad Irinou Balusovou, 955. hráčkou sveta, si nepripísala ani jedno víťazstvo.

Viktória Hrunčáková zažila motivačný skok na tráve. V 's-Hertogenboschi zaznamenala tri víťazstvá v rade a prebojovala sa do štvrtého semifinále kariéry, prvého od januára 2019. Nasledovala úspešná kvalifikácia vo Wimbledone.

Od začiatku roka 2022 však úspešne prežila zápasy úvodného kola dvojhier svetovej Tour iba trikrát - na US Open a tento rok v Aucklande a spomínanom 's-Hertogenboschi.

Zostrih zápasu Kučová - Hrunčáková
Flashscore

WTA Poland Open, 1. kolo:

Kučová - Hrunčáková 5:7, 3:6

Do vôbec prvého vzájomného súboja Sloveniek vstúpila výrazne lepšie vyššie nasadená tenistka, ktorá zakrátko viedla 3:0. Staršia z dvojice ale nezložila zbrane, v dlhom štvrtom geme štyrikrát odvrátila brejkbal súperky, znížila na 1:3. Značne jej to pomohlo a onedlho viedla 4:3. Úvodné dejstvo, v ktorom bolo k videniu až päť strát podania, napokon vyhrala Hrunčáková.

Druhá časť merania síl priniesla len jediný brejk, ktorý však bol zlomovým momentom zápasu. Hrunčáková sa jeho ziskom dostala do vedenia 4:1, vytvorený náskok nestratila a postúpila do osemfinále. V ňom sa stretne s Češkou Lindou Noskovou.