Zopakovanie úspešného vzorca? Alcaraz sa pred Wimbledonom predstaví v Queen's Clube

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zopakovanie úspešného vzorca? Alcaraz sa pred Wimbledonom predstaví v Queen's Clube

Alcaraz si v Londýne pripísal prvý triumf na trávnatom turnaji.
Alcaraz si v Londýne pripísal prvý triumf na trávnatom turnaji.Reuters
Carlos Alcaraz (20) sa bude držať rovnakého vzorca, ktorý mu vlani priniesol wimbledonský titul. Talentovaný španielsky tenista oznámil, že aj v tomto roku sa predstaví na turnaji Queen's Club Championships. Anglické podujatie je prípravnou akciou na tamojší Grand Slam.

Svetová dvojka Alcaraz získal minulý rok titul z Queen's a následne sa prebojoval cez wimbledonské dva týždne až do finále, v ktorom porazil držiteľa titulu Novaka Djokoviča. Aktuálne je prvým hráčom, ktorý potvrdil svoju účasť na prestížnom turnaji, ktorý predchádza samotnému Wimbledonu.

"Som nadšený, že sa tento rok opäť vraciam na LTA's cinch Championships. Získanie titulu v roku 2023 bolo pre mňa veľmi výnimočné a perfektnou prípravou na Wimbledon. Hru na britských trávnatých dvorcoch som si naozaj užíval. Teším sa, že tu budem opäť," uviedol hráč, ktorý v minuloročnom boji o trofej zdolal Austrálčana Alexa de Minaura.

Kým sa však predstaví anglickým fanúšikom, bude chcieť Alcaraz nájsť lepšiu športovú formu, než je tá momentálna. V Melbourne sa s januárovým Australian Open rozlúčil už vo štvrťfinále, v ktorom bol nad jeho sily Alexander Zverev. Následne hral na turnaji v Buenos Aires, kde ho v semifinále vyradil Nicolás Jarry. 

"Je to pre mňa ťažká prehra. Veľmi to bolí. Je veľa vecí, ktoré treba zlepšiť. Hral som dobrý tenis, ale som ďaleko od svojej skutočnej úrovne," vyjadril sa Španiel po svojom nedávnom konci v Argentíne, z ktorej sa presunul na podujatie do susednej Brazílie.

V prvom kole však duel s Thiagom Monteirom skrečoval pre zranenie. Nemalo by však ísť o nič vážne. "Magnetická rezonancia členka ukázala vyvrtnutie druhého stupňa. Výron ma na pár dní vyradí z hry, ale uvidíme sa v Las Vegas a Indian Wells," potvrdil Alcaraz.