Ani vo sne by mi nenapadlo, že trofej mi odovzdá princezná. Vondroušová sa teší na ples

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ani vo sne by mi nenapadlo, že trofej mi odovzdá princezná. Vondroušová sa teší na ples

Vondroušová bola nadšená zo stretnutia s princeznou Kate.
Vondroušová bola nadšená zo stretnutia s princeznou Kate.Profimedia
Markétu Vondroušovú (24) premohli emócie. Po finálovom víťazstve nad Tunisankou Ons Džabúrovou (28) si užívala bezprostredné oslavy so svojimi trénermi a blízkymi a tešila sa aj zo stretnutia s princeznou Kate (41) či herečkou Emmou Watsonovou (33).

Kópiu svojej víťaznej trofeje vystaví na mieste, kde na ňu nedosiahne jej mačka Frankie. Novinárom tiež povedala, že jej stávka o tetovanie s trénerom Janom Hernychom je na stole. Teší sa aj na to, že sa v nedeľu zúčastní na majstrovskom plese.

"Zdieľať tieto chvíle s mojimi najbližšími je na tom to najkrajšie," vysvetlila Vondroušová, ktorá si po premenení mečbalu radostne kľakla na centrálny kurt pred povzbudzujúcimi divákmi a potom zamierila do hráčskej lóže.

"Veľmi som tam chcela ísť, ale nevedela som, ktorým smerom a či tam vôbec môžem ísť. Videla som tam manžela Štěpána a jeho sestru v slzách. Miri Kolodziejová na mňa mávala. Ťažko sa mi za nimi šlo, ale potom sme všetci plakali," rozprávala rodáčka zo Sokolova.

Práve manželove slzy Vondroušovú prekvapili. Ten sa počas zápasu držal. "Je taký celý čas. Ale keď som prišla k boxu, plakal. Myslím, že je to prvá emócia, ktorú som od neho za osem rokov videla. Na svadbe síce tiež plakal, ale inak to bolo po tých ôsmich rokoch," vravela s dobrou náladou Vondroušová.

Strieborná olympijská medailistka z Tokia a finalistka Roland Garros 2019 sa stala treťou českou wimbledonskou víťazkou po Petre Kvitovej, ktorá uspela v rokoch 2011 a 2014, a Jane Novotnej, ktorá triumfovala v roku 1998. Deväťnásobná rekordérka Martina Navrátilová získala všetky svoje triumfy pod vlajkou USA.

"Počas ceremoniálu mi bolo ľúto len Ons. Musela byť veľmi smutná. Je to super človek. Aj keď toho dokázala toľko, ku každému sa správa úplne normálne. Máme neuveriteľný vzťah. Ešte pred zápasom som si myslela, že ak prehrám, aspoň bude mať titul ona. Z tejto strany to bolo trochu smutné," povedala majsterka anglického Grand Slamu.

Viac o šampiónke Vondroušovej

Inak si však oslavy titulu užívala. "Je neskutočné, koľko známych ľudí sa tu zišlo. Ani vo sne by mi nenapadlo, že mi trofej odovzdá princezná Kate. Na chodbe som stretla aj herečku Emmu Watsonovú. Rozprávala sa so mnou a ja som na ňu pozerala s otvorenými ústami, pretože sme milovníci Harryho Pottera. Je neuveriteľné, čo sa tu stalo," uviedla Češka, ktorá vlani v tomto čase bojovala so zranenou rukou a pred sezónou prišla aj o sponzora, spoločnosť Nike. 

"Zmluva vypršala na konci minulého roka a po štyroch sa ju rozhodli nepredĺžiť. Teraz sa porozprávam so svojimi agentmi a uvidíme, čo bude ďalej," dodala.

Na oslavu si stihla dať aj dúšok piva na terase pre hráčov. "Chvíľu som videla princeznú Kate, išla som do šatne, kde som bola s Miri a potom za svojou partiou, ktorá vykúpila všetko pivo, čo našla. Je to veľký zhon, ale všetci sa výborne bavíme. Mám tu všetkých blízkych okrem mamy, ktorá nechcela prísť. Je šťastná v Sokolove na gauči a je rada, že sa s ňou teraz nikto nebaví," podotkla s humorom.

Veľmi sa jej páči víťazná trofej Venus Rosewater Dish. "Je naozaj krásna," povedala a prezradila, že si svoju kópiu ikonickej tácky vystaví na bezpečnom mieste.

"Teraz mi ju zobrali a už som ju nevidela. Povedali, že mi ju dajú neskôr. Budem si to musieť dobre premyslieť, pretože Frankie všetko zhadzuje. Nepáčilo by sa mi, keby jej spadla moja wimbledonská trofej a ležala by na zemi," odľahčila.

Markéta Vondroušová s trofejou pre víťazku Wimbledonu.
Markéta Vondroušová s trofejou pre víťazku Wimbledonu.@Wimbledon

Česká tenistka, ktorá sa posunula do prvej desiatky rebríčka WTA, sa v nedeľu predstaví na tradičnom Plese majsteriek. "Uvidíme, ako sa nám podarí vyriešiť šaty. Vraj nám nejaké požičajú. Je tu aj moja sestra. Chcem mať so sebou svojich blízkych, pretože Večer šampiónov je kultový. Budeme sa výborne baviť," tešila sa.

Ubezpečila však, že platí aj jej stávka s trénerom Hernychom, ktorý jej sľúbil, že ak vyhrá grandslamový titul, nechá sa potetovať.

"Vyberiem mu nejaké, možno si ho necháme urobiť obaja spolu. Dúfam, že necúvne. Ešte neviem, čo to bude, ale ukážem vám to na Instagrame," dodala Vondroušová, ktorú už zdobí niekoľko tetovaní.

Vondroušová - Jabeur 6:4, 6:4