Džabúrová vraví o najťažšej prehre kariéry: Niektoré veci si nemôžete vynútiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Džabúrová vraví o najťažšej prehre kariéry: Niektoré veci si nemôžete vynútiť

Džabúrová opúšťala centrálny kurt sklamaná.
Džabúrová opúšťala centrálny kurt sklamaná.@Ons_Jabeur
Ons Džabúrová (28) oplakala svoju prehru vo finále Wimbledonu s Markétou Vondroušovou (24). Tunisanka nezvládla rozhodujúci duel o titul v All England Clube druhýkrát za sebou a prehrala tretie finále major turnaja v kariére. Po neúspechu ju utešovala aj štvornásobná šampiónka Kim Clijstersová (40) z Belgicka.

Džabúrová po svojom neúspechu uviedla: "Tento zápas, rovnako ako minuloročný a finále US Open, ma určite naučí, ako nabudúce vyhrávať vo finále. Budem sa ďalej učiť a zostanem pozitívne naladená."

Nasadená šestka podujatia povedala, že ide o najťažšiu prehru v jej tenisovej kariére, následne dodala: "Keby som z toho mala depresiu, nepomohlo by mi to. Dúfam, že budem ako ostatní hráči, ktorí niekoľkokrát neuspeli a potom vyhrali. Budem sa snažiť zostať pozitívna."

Porazená urobila v zápase 31 nevynútených chýb, kým Vondroušová len 13. Tenistka, ktorú v Tunisku prezývajú "ministerka šťastia", prehrala dvakrát 4:6 a nevyužila tretiu šancu stať sa prvou hráčkou zo severnej Afriky a arabských krajín, ktorá by získala grandslamový vavrín. Vlani v Londýne nestačila na Jelenu Rybakinovú z Kazachstanu a neuspela ani vo finále US Open, v ktorom prehrala s Poľkou Igou Swiatekovou.

Po stretnutí víťazku štyroch titulov WTA utešovala bývalá svetová jednotka Clijstersová. "Plakali sme spolu v šatni. Kim zbožňujem, je pre mňa veľkou inšpiráciou a trochu som na nej vyrastala. To, že si našla čas, aby mi poradila a objala ma, je na nezaplatenie. Celý čas mi hovorila, že sama prehrala štyri finále, kým vyhrala svoj prvý Grand Slam," rozprávala.

Rodáčka z Ksar Hellal tiež priznala, že na Wimbledone, kde vyradila Petru Kvitovú, obhajkyňu titulu Rybakinovú a Bielorusku Arynu Sabalenkovú, na ňu doľahol tlak.

"Čím viac dobrých výsledkov dosiahnem, tým väčší tlak cítim. Áno, mala som veľký stres. Musím si z toho teraz zobrať to pozitívne. Niektoré veci si nemôžete vynútiť. Jednoducho by sa to nemalo stať," vysvetlila.