Hrunčáková sa teší na Wimbledon: Na tráve sa mi hrá výborne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hrunčáková sa teší na Wimbledon: Na tráve sa mi hrá výborne

Slovenská tenistka chce v 1. kole uspieť proti favorizovanej súperke.
Slovenská tenistka chce v 1. kole uspieť proti favorizovanej súperke.Profimedia
Viktória Hrunčáková (25) sa prebojovala cez trojkolovú kvalifikáciu do hlavnej súťaže dvojhry na treťom grandslamovom turnaji roka vo Wimbledone. Na tráve potvrdzuje dobrú formu z holandského Hertogenboschu, kde postúpila do semifinále dvojhry a finále štvorhry.

V piatok napoludnie spoznala aj meno svojej súperky. Na úvod si zmeria sily s nasadenou dvadsaťosmičkou Elise Mertensovou (28. WTA). Hrunčáková má čo Belgičanke odplácať, v prvom kole tohtoročného Roland Garros jej podľahla v dvoch setoch, vo vzájomnej bilancii prehráva 0:3 na zápasy.

"Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo kvalifikovať do hlavnej súťaže Wimbledonu. Veľa to pre mňa znamená, keďže som v hlavnej súťaži na londýnskej tráve hrala naposledy v roku 2019. Na tráve sa mi hrá výborne a túto sezónu mám na nej za sebou veľmi dobré zápasy. Som rada, že dobrá forma mi vydržala aj v kvalifikácii. Budem sa snažiť čo najlepšie zregenerovať a pripraviť sa na hlavnú súťaž, v ktorej ma okrem dvojhry čaká aj štvorhra," povedala po postupe do hlavnej súťaže zverenka Tomáša Hrunčáka.