Hviezdne divoké karty. Wozniacku na Canadian Open doplní Venus Williamsová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hviezdne divoké karty. Wozniacku na Canadian Open doplní Venus Williamsová

Williamsovú tenis stále baví.
Williamsovú tenis stále baví.Profimedia
Venus Williamsová (43) je ďalšou držiteľkou divokej karty na turnaji WTA 1000, ktorý sa koná od 4. do 13. augusta v Kanade. Pridala sa tak ku Caroline Wozniackej (33). Dánka pár týždňami oznámila návrat do tenisového kolotoča.

Williamsová nedávno absolvovala niekoľko turnajov na tráve a uskutočnila svoj dlho očakávaný návrat na WTA Tour. Jej prvý zápas v 's-Hertogenboschi nebol až taký skvelý, keďže prehrala, ale rýchlo našla svoju hru už nasledujúci týždeň v Birminghame.

Wimbledon mal byť pre ňu veľkou skúsenosťou, ale nakoniec nedokázala zdolať Elinu Svitolinovú, ktorá medzitým postúpila až do štvrťfinále. Išlo o solídny výkon americkej veteránky, ktorá sa zrejme nenachádzala v optimálnej fyzickej kondícii, keďže v Birminghame utrpela zranenie a zdravie zaúradovalo aj na prestížnom Grand Slame.

V tejto fáze kariéry už pravdepodobne nikdy nebude úplne zdravá, ale stále hrá z lásky k tenisu. Tento rok bude hrať v Montreale na Canadian Open, keďže na toto podujatie dostala divokú kartu, rovnako ako dánska tenisová kráľovná Caroline Wozniacka.

"Sme nadšení a poctení, že môžeme oznámiť, že Venus (Williamsová) sa po prvý raz od roku 2018 vráti do Montrealu, aby hrala pred našimi úžasnými fanúšikmi. Venus naďalej inšpiruje tenisový svet svojím neúnavným úsilím a odhodlaním vrátiť sa na vrchol svojej hry a my sa už nevieme dočkať, kedy budeme svedkami jej mimoriadneho talentu na kurtoch IGA Stadium," stojí v oficiálnom vyhlásení turnaja.