Pomalý rozbeh a potom demolácia. Rybakinová vykročila za obhajobou Wimbledonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pomalý rozbeh a potom demolácia. Rybakinová vykročila za obhajobou Wimbledonu

Jelena Rybakinová musela absolvovať trojsetovú bitku.
Jelena Rybakinová musela absolvovať trojsetovú bitku.Profimedia
Jelena Rybakinová (24) síce stratila úvodný set, no napokon bez problémov zdolala Shelby Rogersovú (30) 4:6, 6:1, 6:2 a úspešne vykročila za obhajobou vlaňajšieho triumfu v All England Clube. V druhom kole sa nasadená trojka a jedna z najväčších favoritiek stretne s Nao Hibinovou alebo Alizé Cornetovou.

Rogersová - Rybakinová 6:4, 1:6, 2:6

Jelena Rybakinová vlani senzačne dobyla najslávnejší turnaj, no nezískala ani bod do rebríčka a dlho bojovala so zvýšeným záujmom médií a neadekvátnym postavením vo svetovom rebríčku. Svoj potenciál začala opäť ukazovať až na začiatku tejto sezóny. Ruská rodáčka reprezentujúca Kazachstan sa prebojovala do finále Australian Open a v apríli ju delilo jedno víťazstvo od skompletizovania Sunshine double.

Po nevýraznom začiatku antukovej jari získala svoj najcennejší antukový titul na "tisícke" v Ríme a postupom do tretieho kola French Open predĺžila svoju víťaznú sériu na osem zápasov. Do bojov o osemfinále však nenastúpila pre chorobu a pred začiatkom Wimbledonu prezradila, že trpí peľovou alergiou a mesiac máj je pre ňu najhorší v roku.

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

Nedostatok zápasovej praxe a nedostatok tréningu po chorobe sa podpísali na jej príprave na tenisový sviatok a v jedinej generálke v Berlíne prehrala v druhom kole. Obhajobu na londýnskom dvorci začala prehrou setu so Shelby Rogersovou, ale potom už na centrálnom dvorci a pred svojím idolom Rogerom Federerom dominovala.

"Možno preto som bola nervózna, pretože Rogera mám naozaj rada. Keď som bola mladšia, vždy som ho sledovala. Atmosféra a pozornosť, ktorá je na centrálnom dvorci, je iná než vlani. Minulý rok som začínala na menšom kurte. Teraz som hneď na veľkom. Myslím, že je to pre mňa nová kapitola a niečo, na čo si musím zvyknúť. Snažím sa udržať svoju úroveň," priblížila Rybakinová v rozhovore.

Svetová trojka sa v úvodnom zápase trápila pri svojom druhom podaní. Obe hráčky mali po jednom brejkbale, no šancu využila len Američanka. Od začiatku druhého setu ale Rybakinová potvrdzovala úlohu favoritky, nastrieľala deväť es a celkovo stratila len päť fiftínov na podaní. Napriek manku sa jej podarilo postúpiť za hodinu a trištvrte.

Ďalší krok k zopakovaniu vlaňajšieho triumfu sa pokúsi urobiť vo štvrtok, keď sa stretne s lucky loserkou Nao Hibinovou z Japonska alebo Alizé Cornetovou. Skúsená Francúzka vlani na tomto mieste ukončila neuveriteľnú 37-zápasovú sériu neporaziteľnosti Igy Swiatekovej a v minulosti zdolala aj Serenu Williamsovú.

Ďalšie tenisové výsledky