Thiem tento rok ukončí kariéru, víťaz US Open sa tak rozhodol pre problémy so zápästím

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Thiem tento rok ukončí kariéru, víťaz US Open sa tak rozhodol pre problémy so zápästím

Thiem získal svoj jediný grandslamový titul na US Open 2020.
Thiem získal svoj jediný grandslamový titul na US Open 2020.Profimedia
Dominic Thiem (30) na sociálnych sieťach potvrdil, že v tejto sezóne ukončí kariéru. Svoj posledný turnaj by mal odohrať koncom októbra na domácej pôde vo Viedni. Bývalý šampión US Open a niekdajšia svetová trojka sa tak rozhodol najmä pre neustále problémy so zápästím. Toto zranenie mu zničilo takmer celý rok 2021 a po návrate už nikdy nebol tým istým hráčom.

Thiem bol ešte na začiatku sezóny 2021 jedným z najlepších hráčov na svete, ale zranenie zápästia mu zničilo takmer celý tenisový rok. Ročník 2021 ukončil pred Wimbledonom a na kurty sa vrátil až takmer o rok neskôr.

Viac ako dva roky márne bojoval o návrat. Po problémoch so zápästím sa dostal do finále len predminulý rok na challengeri v Rennes a vlani na domácom antukovom podujatí v Kitzbühli. Posledný titul získal na US Open 2020, kde slávil svoj jediný grandslamový triumf.

Rozlúčiť by sa mal koncom októbra na domácej halovej päťstovke vo Viedni. "Sezóna 2024 bude moja posledná. Moje zápästie nie je na tom tak dobre, ako by malo, alebo ako by som chcel. Druhým dôvodom je môj vnútorný pocit. Toto rozhodnutie som zvažoval veľmi dlho," povedal bývalý tretí hráč sveta a v súčasnosti 117. tenista, ktorý možný koniec kariéry oznámil začiatkom tohto roka.

Thiem si počas svojej kariéry zahral 29 finále a na najvyššom okruhu nazbieral 17 titulov. Prekvapivo len raz triumfoval na podujatí Masters a to v roku 2019 v kalifornskom Indian Wells. Najväčšiu hrozbu však predstavoval na antukových dvorcoch, kde viackrát zdolal kráľa tohto povrchu Rafaela Nadala.

Na konte má minimálne päť skalpov všetkých členov veľkej trojky (Novak Djokovič, Roger Federer a Nadal). Celkovo štyrikrát bojoval o grandslamový vavrín, na French Open 2018 a 2019 (Nadal) a Australian Open 2020 (Djokovič) neuspel. Z Rakúšanov zdvihol grandslamovú trofej nad hlavu už iba Thomas Muster na French Open 1995.