Timo Werner prišiel o Katar, stopku mu vystavil zranený členok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Timo Werner prišiel o Katar, stopku mu vystavil zranený členok

Aktualizované
Záverečný šampionát prišiel o ďalšieho hviezdneho futbalistu. V Katare bude chýbať strelec Werner.
Záverečný šampionát prišiel o ďalšieho hviezdneho futbalistu. V Katare bude chýbať strelec Werner.Profimedia
Nemecký futbalový reprezentant Timo Werner (26) príde o MS v Katare. Útočníka Lipska vyradilo zranenie členka, ktoré utrpel v stredajšom zápase proti Šachtaru Doneck v Lige majstrov.

Werner v 10. minúte asistoval na úvodný gól, keď jeho strelu dorazil do siete Christopher Nkunku, no o deväť minút musel ísť dole z ihriska. Lipsko nakoniec vyhralo 4:0 a postúpilo do osemfinále LM.

"Dnešné vyšetrenia v Lipsku ukázali, že Timo si nanešťastie roztrhol väz v ľavom členku a bude mimo hry až do konca roka," uviedol klub v stanovisku.

Nemecký reprezentant sa vrátil do Lipska v auguste po dvojročnej anabáze v londýnskej Chelsea. V tejto sezóne zaň odohral vo všetkých súťažiach 16 zápasov, strelil deväť gólov a pridal štyri asistencie.

Nemecko odštartuje svoje účinkovanie v Katare 23. novembra proti Japonsku. V národnom tíme odohral Werner 55 duelov, v ktorých sa tešil z 24. gólov. 

"Táto správa má veľmi trpkú príchuť. Tima mi je veľmi ľúto, pretože príde o majstrovstvá sveta, na ktorých chcel hrať," vyjadril sa kormidelník Nemecka Hansi Flick

Werner, ktorý bol súčasťou reprezentácie na MS 2018 aj Eure 2020, mal figurovať v úzkej nominácii, ktorej oznámenie trénerom Flickom sa blíži. "Pre naše mužstvo ide o obrovskú stratu. Musíme sa zaobísť bez vynikajúceho útočníka a naozajstného tímového hráča," pokračoval 57-ročný lodivod.

Médiá v Nemecku prišli s informáciou, že namiesto kanoniera Lipska pocestuje do Kataru Niclas Fuellkrug z Brém.