Trápenie Chelsea pokračuje, Tottenham si upevnil štvrté miesto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trápenie Chelsea pokračuje, Tottenham si upevnil štvrté miesto

Chelsea dokázal poraziť aj Tottenham, vďaka čomu reálne bojuje o Ligu majstrov.
Chelsea dokázal poraziť aj Tottenham, vďaka čomu reálne bojuje o Ligu majstrov.Profimedia
Futbalisti Tottenhamu Hotspur vyhrali v zápase 25. kola anglickej Premier League proti Chelsea a upevnili si štvrté miesto v tabuľke, kde majú štvorbodový náskok pred Newcastleom, no ten má dve stretnutia k dobru. "The Blues" sú až na desiatej pozícii.

Tottenham Hotspur - Chelsea 2:0 (0:0)

Góly: 46. Skipp, 82. Kane

Domáci chceli upevniť svoje postavenie v prvej štvorke a využiť zlú formu Chelsea. Otvoriť skóre mohol strelou z diaľky Höjbjerg, ale jeho pokus po teči Fofanu, ktorý nahradil zraneného Thiaga Silvu, skončil na žrdi. Pri zranení Llorisa stál v bránke Tottenhamu skúsený Fraser Forster, blysol sa pri prudkej strele Sterlinga smerujúcej pod brvno.

Spurs mali výborný úvod druhého polčasu. Kepa vyrazil strelu Emersona pred seba, po odkope zabojoval Oliver Skipp a parádnou ranou spred pokutového územia strelil svoj prvý gól v drese "kohútov". Poistku pridal v 82. minúte Harry Kane. Po rohovom kope ostal zabudnutý na zadnej žrdi a nemal problém rozvlniť sieť. Výborne mu tam loptu predĺžil Dier.

Tottenham vyhral druhý zápas po sebe, zatiaľ čo Chelsea druhý raz v rade prehrala, predtým v troch prípadoch remizovala. Naposledy sa tešila ešte 15. januára. Tím Grahama Pottera opäť neskóroval a potvrdil tak trápenie v koncovke - v uplynulých desiatich dueloch strelil dokopy len tri góly.