Tréner Maďarska Rossi hýril po víťazstve nad Nemeckom v Lige národov nadšením

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tréner Maďarska Rossi hýril po víťazstve nad Nemeckom v Lige národov nadšením

Marco Rossi na lavičke Maďarska počas zápasu s Nemeckom.
Marco Rossi na lavičke Maďarska počas zápasu s Nemeckom.Profimedia
Maďarskí futbalisti pridali v najvyššej divízii tohto ročníka Ligy národov ďalší skvelý výsledok. V piatok získali v Lipsku skalp Nemecka, ktoré zdolali 1:0 a vzali mu šancu na postup do poslednej štvorky. Sami oň zabojujú v pondelok na domácej pôde proti Taliansku. Tím z Apeninského polostrova je v tomto ročníku súťaže ich jediným premožiteľom.

Taliansko poslalo v piatok do "béčka" Angličanov a aspoň čiastočne si napravilo chuť po neúspešnej kvalifikácii na MS v Katare. Doma ich zdolalo 1:0 a aj keď má na konte len jednu prehru proti Nemecku (2:5), v Budapešti musí bodovať naplno. Za pondelkovým súperom, ktorého zdolalo v júni 3:2, zaostáva o dva body. Maďarsko vedie skupinu s desiatimi a skóre 8:3.

"Náš najhorší výkon v Lige národov bol duel, ktorý sme prehrali v Taliansku. Dôvodom však nie je výsledok, ale naša lepšia forma vo zvyšných štyroch zápasoch. Dúfam, že mi to nikto nedáva za vinu," vtipkoval Marco Rossi po piatkovej výhre.

Talian prišiel na reprezentačnú lavičku v júni 2018 z fortunaligovej Dunajskej Stredy a národný tím viedol od prvého ročníka Ligy národov, keď začínal v C-divízii. Napriek nepostupu na tohtoročné MS, na ktorých sa reprezentácia nepredstavila od roku 1986, a prehrách v emotívnom dvojzápase so Slovenskom v kvalifikácii EURO 2020, dostal Rossi naďalej dôveru. Tá sa môže pretaviť do senzačného postupu medzi absolútnu európsku špičku v LN. Boj o celkový triumf zatiaľ nemá istého ani jedného účastníka, blízko sú však Holanďania, ktorých by vyradila len prehra o viac než dva góly v záverečnom domácom dueli proti Belgicku.