Trénuje s Messim, Ronaldo mu prihral na prvý gól kariéry. Prichádza Alejandro Garnacho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trénuje s Messim, Ronaldo mu prihral na prvý gól kariéry. Prichádza Alejandro Garnacho
Alejandro Garnacho si lepších mentorov na začiatok kariéry ani nemohol priať.
Alejandro Garnacho si lepších mentorov na začiatok kariéry ani nemohol priať.Profimedia
Trénuje s Lionelom Messim (35), Cristiano Ronaldo (37) mu vo štvrtok prihral na prvý seniorský gól. Narodil sa v Španielsku, reprezentuje Argentínu, debutoval v Premier League a už rozhodol zápas Európskej ligy. Na scénu prichádza Alejandro Garnacho (18)!

Narodil sa argentínskej matke v španielskom Madride. Prvé futbalové kroky robil v akadémii Getafe, ale už ako jedenásťročného si ho všimli zástupcovia Atlética Madrid. Tí v ňom videli obrovský talent a nemýlili sa. Keď v októbri 2020 zavolal Manchester United a na stôl položil za vtedy 16-ročného neznámeho mladíka takmer polmilióna dolárov, putoval na Britské ostrovy.

V júli 2021 podpísal s "Red Devils" profesionálny kontrakt. Potenciál napĺňal podľa predstáv. Vo februári tohto roku zaujal krásnym gólom v juniorskom FA Cupe proti Evertonu a Ralf Ragnick ho posadil trikrát na lavičku seniorského tímu v stretnutiach Premier League. Debutoval na konci apríla, keď na posledných niekoľko minút nahradil pri remíze s Chelsea iného mladíka Anthonyho Elangu.

Počas mája dvomi gólmi rozhodol finále spomínaného mládežníckeho FA Cupu a získal pre Manchester United túto trofej prvýkrát od roku 2011. Následne vyhral cenu Jimmy Murphyho pre najlepšieho mladého hráča v klube z Old Trafford. Bolo jasné, že napriek letnému príchodu nového trénera Erika ten Haga, musí Garnacho dostať priestor na prerazenie do áčka.

Pred štartom aktuálneho ročníka oslávil 18. narodeniny. Je veľmi mladý, no napriek tomu si ho všimol aj reprezentačný tréner Argentíny Lionel Scaloni a zaradil ho, dokonca už v marci tohto roku, do 33-člennej nominácie pre prípravné stretnutia. Síce nehral, ale skúsenosti po boku hviezd na čele s Lionelom Messim získal v tréningovom kempe obrovské.

V kategórii do 18 rokov nastupoval za Španielsko, nakoniec sa rozhodol pre Argentínu. Aj keď to stále môže zmeniť, keďže nezaznamenal oficiálny štart, neočakáva sa to. Stihol aspoň päť stretnutí za argentínsky tím U20, strelil v nich štyri góly.

Späť k Manchestru United. V doterajšom priebehu ročníka prišiel na ihrisko ako striedajúci hráč v súbojoch s Brightonom, Brentfordom či Realom Sociedad. Do základnej zostavy sa premiérovo dostal v 5. kole Európskej ligy proti Šerifu Tiraspol a rovnako tak v záverečnom stretnutí pohárovej súťaže.

Pri výhre v Baskicku bol vo štvrtok hrdinom. Cristiano Ronaldo mu prihral na jediný gól stretnutia. Tým Garnacho rozhodol o troch bodoch. Zaznamenal svoj prvý seniorský gól v kariére.

Stihol už rozbúriť aj bulvárne vody, hlavne v Argentíne, pretože na Instagrame začiatkom tohto roka uverejnil fotku s Cristianom Ronaldom, ktorého vtedy označil za najlepšieho hráča sveta, čo sa samozrejme v Južnej Amerike nikomu nepáčilo a dokonca sa vynorili informácie, že mladíka prestal Messi sledovať na tejto sociálnej sieti.

Na spomínanej fotke dáva Ronaldo loptu, s ktorou zaznamenal v minulej sezóne hattrick do siete Norwichu, práve Garnachovi, ktorý bol v tom stretnutí náhradníkom a do hry nezasiahol.

Všetko sa nakoniec ukázalo ako zbytočne nafúknutá záležitosť. Neskôr Garnacho zverejnil aj fotku s Lionelom Messi, ktorému gratuloval k jeho 35. narodeninám a takisto pridal emoji kozy, čím narážal na skratku GOAT (Greatest of all time), v preklade najlepší hráč všetkých čias. Tú použil v oboch prípadoch. Pri Ronaldovi aj Messim.

Toto všetko jasne ukazuje, že Garnacho si obe legendy cení najviac ako sa len dá a má k nim obrovský rešpekt.

Dá sa povedať, že v aktuálnom futbale je najšťastnejším človekom. Veď kto má šancu od svojich sedemnástich rokov každý deň sedieť v jednej šatni striedavo s Lionelom Messim a Cristianom Ronaldom?! Navyše, ak vám jeden z nich prihrá na prvý seniorský gól v kariére, to už je príbeh pre vnúčatá.

Takých môže mať Alejandro Garnacho oveľa viac. Ak jeho vývoj pôjde v doposiaľ nastolenom tempe, stane sa hviezdou svetového kalibru.