Trojgólový náskok stratili za päť minút. Mladí Slováci zdolali Švajčiarov po nájazdoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trojgólový náskok stratili za päť minút. Mladí Slováci zdolali Švajčiarov po nájazdoch

Slovensko získalo prvú výhru.
Slovensko získalo prvú výhru.Profimedia
Hokejoví reprezentanti Slovenska do 20 rokov už majú za sebou aj tretie vystúpenie na Turnaji piatich krajín vo Švédsku. Po strate náskoku v dueli so Švajčiarmi rozhodli o svojom triumfe až v samostatných nájazdoch.

Po tesnej prehre so Švédskom, o ktorej rozhodol zásah inkasovaný 31 sekúnd pred záverom, prišiel neúspech slovenských juniorov aj v zápase s Fínskom. Mladí reprezentanti proti rovesníkom “Suomi“ viedli už vo štvrtej minúte, ďalších päť gólov však padlo do ich bránky a na konci už len skorigovali na konečných 2:5. Teraz ich čakalo meranie síl so Švajčiarmi.

Slovensko U20 - Švajčiarsko U20 4:3 sn

Prvý presný zásah zo strany slovenského výberu bol k videniu počas štvrtej minúty, rovnako ako v dueli s fínskym výberom. V prvej tretine Slováci ešte zvýšili gólový rozdiel vďaka využitej presilovej hre. Rovnaký počin sa im podaril aj štyri sekundy pred koncom prostrednej časti stretnutia.

Pred tretím dejstvom tak mali na konte pohodový náskok, o ktorý ale prišli v rozmedzí piatich minút – 52. minúta a vyrovnané na 3:3. Súboj tak smeroval do predĺženia. Víťaz duelu sa však nenašiel ani v ňom a na rad prišli samostatné nájazdy.

V ukážke zručností prekonal gólmana hneď prvý exekútor - Švajčiar Reinhard. Ďalších osem hokejistov podobný recept nenašlo a Slovensko musel v piatej sérii zachraňovať Alex Šotek. Úspešný strelec predviedol potrebné umenie aj v sérii číslo sedem, čím svojmu mužstvu zabezpečil výhru.

Strelci duelu zo základnej hracej doby
Strelci duelu zo základnej hracej dobyFlashscore