Trojgólový Ramos: Portugalci prevalcovali Švajčiarov a sú vo štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trojgólový Ramos: Portugalci prevalcovali Švajčiarov a sú vo štvrťfinále

Aktualizované
Gonçalo Ramos - hetrikový strelec do siete Švajčiarska.
Gonçalo Ramos - hetrikový strelec do siete Švajčiarska.Profimedia
V záverečnom osemfinálovom boji si Portugalsko až príliš ľahko poradilo so Švajčiarskom. "Helvétom" nadelilo šesť gólov, z toho o tri sa postaral Ramos. Vo štvrťfinále si Portugalci zahrajú proti Maroku.

Portugalsko - Švajčiarsko 6:1 (2:0)

Góly: 17. Ramos, 33. Pepe, 51. Ramos, 55. Guerreiro, 67. Ramos, 90+2. Leao - 58. Akanji

Úvodná pätnásťminútovka veľa vzruchu nepriniesla. Väčšinou sa hralo takticky medzi oboma šestnástkami. O prvé narušenie dovtedy pozornej defenzívy Švajčiarska sa v sedemnástej minúte postaral Bernardo Silva.

S loptou na kopačke zrýchlil, vnikol do pokutového územia, ale prihrávka pred bránu bola zablokovaná. Akcia pokračovala ďalej, k lopte sa dostal Joao Felix, ktorú ju poslal Ramosovi a ten z uhla mieril presne pod brvno – 1:0.

Portugalčanom vedúci zásah pomohol. Na začiatku 22. minúty pripravil autor otváracieho zásahu palebnú pozíciu na hranici šestnástky Otaviovi, no ten mieril do stredu brány. Zakrátko to z rovnakej vzdialenosti vyskúšal sám Ramos, ale tentoraz úspešný nebol.

Na konci tridsiatej minúty sa o slovo z priameho kopu prihlásil Shaqiri, ktorý z diaľky mieril k ľavej žrdi. Brankár Costa pomohol lopte na rohový kop. Z neho Švajčiarsko nevyťažilo nič.

Čo sa nepodarilo im, vyšlo v 34. minúte na druhej strane Portugalsku. Roh Bruna Fernandesa zakončil hlavou do brány Pepe – 2:0.

Najbližšie ku gólu mali Švajčiari o štyri minúty neskôr. Edimilson Fernandes centroval sprava pred bránu, kde hlavou zakončoval Freuler. Brankára prekonal, ale za jeho chrbtom stál pripravený Dalot, ktorý zabránil zníženiu.

Tri minúty pred odchodom do kabín malo Portugalsko po výbornej kombinácii, na konci ktorej bol Ramos, šancu na tretí gól. Vyznamenal sa Sommer.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Opta by Stats Perform

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil. Hráči Portugalska pokračovali v aktivite. V 51. minúte sa v pravej časti pokutového územia uvoľnil Dalot a jeho prudký center zakončil do siete na prvej žrdi Ramos – 3:0. Radoval sa z druhého zásahu v stretnutí.

Zverenci Fernanda Santosa boli jednou nohou vo štvrťfinále. S druhou urobili krok v 55. minúte vďaka Guerreirovi, ktorý ťažil z práce výborného Joaoa Félixa a prihrávky Ramosa. Zvnútra šestnástky pálil presne pod brvno – 4:0.

Švajčiari sa nechceli vzdať. Napriek štvorgólovému rozdielu si vypracovali rohový kop. Rozohral ho Shaqiri a na zadnej žrdi dopravil loptu do siete hlavou osamotený Akanji – 4:1.

Ale ich radosť trvala krátko, pretože v 67. minúte sa po niekoľkýkrát v dueli krátkymi a rýchlymi prihrávkami dostali do finálnej tretiny ihriska Portugalci, kde Félix vytvoril priestor Ramosovi, ktorý zoči-voči preloboval vybehnutého Sommera. Útočník zavŕšil svoj hetrik – 5:1.

Vydarený duel pre Ramosa.
Vydarený duel pre Ramosa.Opta by Stats Perform

A mohlo byť ešte horšie. Vľavo sa otvoril Guerreirovi priestor, ktorý využil na center pred bránu, kde nabiehal Bruno Fernandes. Loptu len tesne míňal.

Rezultát stretnutia uzavrel v nadstavenom čase výstavným gólom striedajúci Rafael Leao. Zľava si vytvoril priestor a zvnútra pokutového územia mieril obstrelom k ľavej žrdi presne a nechytateľne - 6:1. 

Portugalsko bez problémov postúpilo medzi osmičku najlepších. Švajčiari na úspešné minuloročné Euro nadviazať nedokázali. Katar opúšťajú s gólovou nádielkou.