Tsitsipas i Medvedev hladko postúpili, Sonego vytrápil turnajovú desiatku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tsitsipas i Medvedev hladko postúpili, Sonego vytrápil turnajovú desiatku

Svetová štvorka sa na kurte dlho nezdržala.
Svetová štvorka sa na kurte dlho nezdržala.TASR
Tretí hrací deň mužskej časti Australian Open ponúkol štyri päťsetové drámy. Po jednej z nich postúpil poľský tenista Hubert Hurkacz (25). Naopak, najmenšie možné množstvo setov stačilo na prienik dvojici Medvedev (26) a Tsitsipas (24).

Karen Chačanov - Jason Kubler 6:4, 5:7, 6:4. 6:2

Chačanov a Kubler sa v zápase druhého kola Australian Open blysli výmenou, počas ktorej si rozdelili až 70 úderov. Všetko sa udialo pri Rusovom servise, ktorý sa snažil o záchranu druhého setu, no po vyčerpávajúcom divadle sa zo zisku gemu a druhého dejstva tešil Austrálčan. Dvojica si 90 sekúnd posielala loptičku zo strany na stranu, kým Kublerov bekhend nezasiahol pásku siete a nespadol na druhú stranu kurtu. Okrem tejto výmeny ponúkli obaja protagonisti aj ďalší skvelý tenis, po ktorom mala dôvod na radosť svetová dvadsiatka.

John Millman - Daniil Medvedev 5:7, 2:6, 2:6

Osmička rebríčka Medvedev sa v úvodnom sete vytrápil s austrálskym protivníkom a na zisk dejstva potreboval až dvanásty gem. Nasledujúce dve časti zvládol favorit už s väčším prehľadom a výhrou 3:0 si zabezpečil šestnásťfinálový duel proti Sebastianovi Kordovi. "Bol to kvalitný zápas, oveľa vyrovnanejší, ako ukazuje konečný výsledok. John hral výborne, v prvom sete mi trikrát zobral podanie. Od začiatku druhého dejstva som sa ho snažil dostať do dlhších výmen, v ktorých som mal navrch," povedal víťaz merania síl.

Taro Daniel - Denis Šapovalov 3:6. 6:7 (3), 5:7

Hneď prvý gem vyššie nasadenému Kanaďanovi ukázal, že v strete s japonským oponentom ho nečaká nič ľahké. Zlom úvodného setu nastal počas siedmej hry, v ktorej Šapovalov ukradol Japoncovi podanie a získal aj celé dejstvo. Ďalšiu časť musel rozlúsknuť až tajbrejk, ktorý rovnako ako aj tretí set získal hráč z 22. pozície sveta.

Hubert Hurkacz - Lorenzo Sonego 3:6, 7:6 (3), 2:6, 6:3, 6:3

Poriadnu tenisovú bitku predviedli nasadená desiatka z Poľska a 27-ročný Talian. S výnimkou štvrtého setu dokázal každé dejstvo vyhrať hráč, ktorý v ňom podával ako prvý. Po takmer štvrohodinovom boji sa z vytúženého postupu tešil mladší z dvojice, na ktorého čaká stretnutie so Šapovalovom.

Stefanos Tsitsipas - Rinky Hijikata 6:3, 6:0, 6:2

Grécka trojka turnaja sa na kurte zdržala len hodinu a pol. V zápase s domácim reprezentantom nestratil Tsitsipas ani jeden zo svojich servisov a v druhom dejstve uštedril súperovi nepopulárneho "kanára". Posledný gem zvládol čistou hrou, na víťazstvo premenil hneď prvý mečbal a v ďalšej faze sa môže tešiť na duel s Holanďanom Griekspoorom.

Kompletné výsledky tretieho dňa mužského turnaja Australian Open.