Tunisko na svojich šiestych MS s ambíciou premiérového postupu zo skupiny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tunisko na svojich šiestych MS s ambíciou premiérového postupu zo skupiny

Tunisko na svojich šiestych MS s ambíciou premiérového postupu zo skupiny
Tunisko na svojich šiestych MS s ambíciou premiérového postupu zo skupinyTASR
Tréner Tuniska Jalel Kadri (50) v pondelok oznámil 26-členný výber tamojšej futbalovej reprezentácie na majstrovstvá sveta. Zo súpisky vyradil krídelníka Saifa-Eddina Khaouiho (27), väčším prekvapeniam sa vyhol.

Khaoui bol vybraný do tímu, ktorý sa zúčastnil na majstrovstvách sveta v Rusku pred štyrmi rokmi. Odvtedy za Tunisko hrával zriedka, no i tak sa očakávalo, že vzhľadom na jeho formu v Ligue 1 v klube Clermont bude zaradený do kádra.

Z tímu, ktorý sa zúčastnil na posledných majstrovstvách sveta, kde Tunisko prehralo s Belgickom aj Anglickom, ale vyhralo svoj posledný zápas v skupine proti Paname, zostalo celkovo 10 hráčov.

Do mužstva sa po trojročnej absencii vracia veterán Aymen Mathlouthi, kapitán na turnaji v Rusku, ktorý je na zozname štyroch brankárov.

Tunisko odohrá v stredu v Dauhe priateľský zápas proti Iránu a potom sa v skupine D stretne s Dánskom, Austráliou a Francúzskom, pričom sa pri svojej šiestej účasti na majstrovstvách sveta bude snažiť o prvý postup zo základnej skupiny.

nominácia Tuniska na MS:

brankári: Aymen Dahmen (CS Sfaxien), Bechir Ben Said (US Monastir), Mouez Hassen (Club Africain), Aymen Mathlouthi (Etoile Sahel)

obrancovia: Ali Abdi (Caen), Dylan Bronn (Salernitana), Mohamed Drager (FC Luzern), Nader Ghandri (Club Africain), Bilel Ifa (Kuwait SC), Wajdi Kechrida (Atromitos), Ali Maaloul (Al Ahly), Yassine Meriah (Esperance), Montassar Talbi (Lorient)

záložníci: Mohamed Ali Ben Romdhane, Ghaylane Chaalali (obaja Esperance), Aissa Laidouni (Ferencváros), Hannibal Mejbri (Birmingham City), Ferjani Sassi (Al Duhail), Elyas Skhiri (FC Cologne)

útočníci: Anis Ben Slimane (Brondby), Seifeddine Jaziri (Zamalek), Issam Jebali (Odense), Wahbi Khazri (Montpellier), Taha Yassine Khenissi (Kuwait SC), Youssef Msakni (Al Arabi), Naim Sliti (Al Ittifaq).