Udalosti Bundesligy: Bayern s treťou remízou v rade, Hertha sa ponára čoraz hlbšie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Bundesligy: Bayern s treťou remízou v rade, Hertha sa ponára čoraz hlbšie

Bayern sa trápi. Zaknihoval tretiu jarnú remízu v rade výsledkom 1:1.
Bayern sa trápi. Zaknihoval tretiu jarnú remízu v rade výsledkom 1:1.AFP
Uplynulý víkend priniesol opäť množstvo zaujímavostí. Smelo môžeme povedať, že Bundesliga nenudí. Schalke získalo bod a robí všetko pre to, aby opustilo zostupovú zónu. Naopak, do obrovskej krízy sa ponára opäť Hertha. Prehra v derby stála hlavu športového riaditeľa Bobica. V Bayerne majú taktiež od dobrej nálady ďaleko. Union stráca na Mníchovčanov po 18. kole už iba bod.

Jeden zo šlágrov medzi Bayernom a Frankfurtom sa spočiatku vyvíjal podľa domácich predpokladov. Leroy Sané otvoril skóre duelu. Po góle ale neprišlo očakávané strelecké pokračovanie. Ani to nebránilo červeným vrátiť sa z prestávky na trávnik s úsmevom na tvári. 

Kormidelník hostí Oliver Glasner pred výkopom zdôraznil, že v Mníchove chce hrať o víťazstvo. V úvodnom dejstve sa jeho tím držal defenzívnej taktiky v rozostavení 5-4-1. Na hrote útoku bol Randal Kolo Muani. Po zmene strán doprial 48-ročný tréner svojim zverencom o niečo viac podpory v ofenzívnej časti. Do hry poslal Kamadu i Borrého. V 69. minúte využil Kolo Muani nedôraz svojho francúzskeho krajana Upamecana a vyrovnal na 1:1. 

"Výsledok je v poriadku," znelo z frankfurtského tábora po záverečnom hvizde. Má ale rovnaký názor po tretej remíze 1:1 aj mníchovský Bayern?

Berlín, Berlín, ideme do Berlína

Berlínske derby bolo netrpezlivo očakávané. Úlohy boli jasne rozdelené. Union vstupoval do zápasu z druhého miesta, teda ako prvý prenasledovateľ Bayernu. Hertha zvádza na diaľku intenzívny súboj so Schalke 04 o najhorší tím Bundesligy. Nie je žiadnym prekvapením, že futbalisti Unionu vyhrali 2:0. Neprekvapil ani prvý gól, ktorý padol zo štandardnej situácie. Po šiestej prehre z ostatných siedmich duelov sa dali očakávať zmeny. Prezident Kay Bernstein ich aj urobil. Prekvapivo nie na trénerskom poste. Sandro Schwarz zostáva. Skončil športový riaditeľ Bobic. Ide o dobre premyslený krok, "nelámali sme ho na kolene," zdôraznil prezident klubu.

Dnes už bývalý športový riaditeľ Herthy - Fredi Bobic.
Dnes už bývalý športový riaditeľ Herthy - Fredi Bobic.AFP

Fredi Bobic je vo všeobecnosti považovaný za samotára. Dobrosrdečnosť nie je jeho silnou stránkou. V opačnom prípade, ako uvádza odborný časopis 11Freunde, by sa nevyhrážal novinárovi slovami: "Ak sa ešte raz opýtate, dostanete facku!" Keďže na Olympiastadione v Berlíne majú radšej priateľskejšie či rodinné prostredie, dvaja dlhoroční členovia Andreas Neuendorf a Benjamin Weber boli povýšení na voľné pozície.

Ich mestský rival sa tešil z jedenásteho víťazstva v sezóne - a k tomu prichádza výrazný novic do kádra. Práve podpisovanie veľkých mien s bohatou minulosťou bývalo veľkou silou Herthy. Časy sa zmenili. Dlhoročný hráč Realu Madrid Isco je údajne veľmi blízko k dohode. Víťazstvo 2:0 mu venoval kapitán Unionu Christopher Trimmel na Instagrame: "Isco, táto výhra je pre teba." 

Stará dáma ale nemá patent na zostupové starosti či krízou zmietaných fanúšikov. V pretekoch si polepšilo Schalke 04, ktoré prekvapujúco bodovalo s 1. FC Kolín. Výsledok 0:0 sa nerodil vôbec ľahko. Dodáva im ale dávku nádeje pred náročným programom: Mönchengladbach, Wolfsburg a Union. 

Skvelé výkony Onisiwa, Hofmanna a Stindla

Kandidáti na zostup Stuttgart a Bochum utrpeli trpké prehry. Prvých menovaných vedie Bruno Labbadia. Podávajú slušné výkony, ale stále to nestačí na dostatok bodov. Každopádne, s Lipskom prehrať 1:2 môžete. Bochum podľahol Mainzu 2:5. Karim Onisiwo bol vo výbornej forme a takmer sám rozhodol duel. Strelil tri krásne góly a zapričinil sa aj o ďalšie. 

Vynikajúcimi výkonmi sa blysli Jonas Hofmann a Lars Stindl. Prvý zásah Hofmanna pri víťazstve 4:1 nad Hoffenheimom pripravil Stindl pozoruhodnou diagonálou. Pri tretej trefe sa Hofmann odvďačil prihrávkou Stindlovi. TSG podalo dobrý výkon, ale nekvalitnou finálnou fázou sa obralo o lepší výsledok.

Na základe štatistiky očakávaných gólov (xG) mal Hoffenheim vyhrať, no namiesto toho vysoko prehral. Strhla sa diskusia o trénerovi, ale povedzme si úprimne. Ani lodivod André Breitenreiter nemôže za to, že Brooks a N´Soki boli pred druhým inkasovaným gólom za fackovacích panákov.

Prekvapenie sa zrodilo v Brémach. Werder ukončil úspešnú sériu "vlkov" a zvíťazil 2:1. Dvakrát sa štadiónom niesol gólový aplauz a dvakrát sa do streleckej listiny zapísal Niclas Füllkrug. Premiérový zásah v Bundeslige pre 19-ročného Kevina Paredesa slúžil len ako kozmetická úprava.

Trpkosť prehry okúsil po dlhšom čase aj Xabi Alonso s Leverkusenom.
Trpkosť prehry okúsil po dlhšom čase aj Xabi Alonso s Leverkusenom.AFP

Ďalším debutovým strelcom sa cez víkend stal Karim Adeyemi. Do siete Bayeru Leverkusen. Edmond Tapsoba si následne dal vlastný gól a BVB vyhralo 2:0. Farmaceuti mali lepšie pasáže, ale futbal je o góloch. Kto ich dá viac, vyhrá.

Tím kola: Werder Brémy

Keď už sa zdalo, že Niko Kovač vystúpil s mužstvom na futbalový Olymp, Niclas Füllkrug a jeho spoluhráči dali "vlkom" zabrať. Od prvej minúty preukázali väčší hlad a vôľu po troch bodoch. Severonemci vyhrali zaslúžene. Werder so zostupom už nemá nič spoločné. 

Hráč kola: Karim Onisiwo (Mainz 05)

Vynikajúci výkon Karima Onisiwa. Magazín Kicker mu udelil najvyššiu známku. Oprávnene. Rakúšan predviedol azda svoje najlepšie predstavenie v drese Mainzu. Podieľal sa prakticky na všetkých útočných akciách.