Udalosti Tipos Extraligy: Coreau s ďalším čistým kontom, Bystrica znova vyhrala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Coreau s ďalším čistým kontom, Bystrica znova vyhrala

Slovan vyhral dôležitý zápas v boji o prvenstvo po základnej časti.
Slovan vyhral dôležitý zápas v boji o prvenstvo po základnej časti. TASR
Najväčšia pozornosť 35. kola hokejovej Tipos Extraligy smerovala k šlágru medzi Košicami a Slovanom. Ten nakoniec rozhodol jediný gól. Dôležitý súboj sa hral v Michalovciach, kde pricestovala Banská Bystrica.

HKM Zvolen - MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:1 pp

Víťazný zásah v predĺžení vsietil obranca Joel Messner. Bol to jeho štvrtý gól v sezóne a tretí víťazný, pričom druhý raz rozhodol duel s Liptákmi a znova počas predĺženia. Michael Huntebrinker navýšil náskok na čele tímovej produktivity, má už 42 bodov.

Na výpomoc pri zraneniach prišiel do Liptovského Mikuláša skúsený útočník Patrik Lušňák, hneď dokázal skórovať, čím zariadil pre hostí aspoň bod. Bola to štvrtá prehra po sebe, no za ten čas získalo mužstvo trénera Bokroša tri body.

HC MV Transport Prešov - HC Mikron Nové Zámky 1:2 sn

Prešov síce zaknihoval jeden bod, ale ostáva na poslednom mieste a naďalej ma osembodovú stratu na jedenástu Nitru. Daniel Tkáč strelil svoj prvý presný zásah po príchode zo Spišskej Novej Vsi. Hosťujúci zadák Mike Lee skóroval druhýkrát v rade. Austin Farley si pripísal asistenciu a rozuzlil nájazdovú lotériu. Presadil sa prvý raz od 26. decembra.

HK Nitra - HK Poprad 4:5 sn

Nitra prehrala prvýkrát od 24. januára a z uplynulých desiatich meraní síl sa jej to stalo len druhý raz. Útočník Sahir Gill sa presadil v treťom súboji po sebe, získal 15 bodov v 16 stretnutiach. Adam Sýkora zaknihoval deväť kanadských bodov v posledných ôsmich vystúpeniach. Obranca Luke Green zažil druhý trojbodový duel v Extralige (0+3). Hosťujúci Patrik Svitana zaznamenal 27. asistenciu, viac ich má iba Huntebrinker.

HC Košice - HC Slovan Bratislava 0:1

Slovan sa bodovo na čele odpútal od Zvolena a navýšil náskok pred tretími Košicami. Dôležitý zápas rozhodol jediným gólom Liam Pecararo, asistoval mu aj Brant Harris. Získal 48. bod v sezóne a vedie produktivitu celej Tipos Extraligy. Brankár Jared Coreau udržal siedme čisté konto a jasne kraľuje tejto štatistike. Debutoval forvard Nikita Ščerbak.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC ´05 Banská Bystrica 1:3

Nesmierne dôležitý súboj o prvú šestku zvládli lepšie hostia. Preskočli Michalovce a dokonca aj Nové Zámky, takže sú už na piatej pozícii. Znova to režíroval útočník Branden Troock (2+0), na oba jeho zásahy asistovali zhodne Kontos a Watling. Kanaďan má na konte 22 gólov, viac ich strelila iba trojica hráčov. "Barani" majú najlepšiu formu v lige, vyhrali päťkrát v rade a z posledných desiatich duelov prehrali iba raz. Zemplínčania navýšili počet prehier v sérii už na štyri.