Slovan vyhral v Košiciach, dôležitý zápas ovládla Banská Bystrica

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan vyhral v Košiciach, dôležitý zápas ovládla Banská Bystrica

Slovan jediným gólom vyhral v Košiciach.
Slovan jediným gólom vyhral v Košiciach.Profimedia
Hokejisti HC '05 Banská Bystrica zvíťazili v piatkovom zápase 35. kola Tipos extraligy na ľade Michaloviec 3:1. V šlágri sa tešili hráči Slovana Bratislava, ktorí porazili Košice.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC '05 Banská Bystrica 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Góly: 56. Osburn (Hammond, Galamboš) - 8. Troock (Watling, Kontos), 49. Trook (Watling), 58. Bíreš (Gabor)

Hostia si pripísali piate víťazstvo v sérii, Zemplínčania naopak neuspeli štvrtýkrát za sebou. O úvodné dva góly "baranov" sa postaral Branden Troock, ktorý skóroval v 8. a 49. minúte. Za domácich znížil v 56. minúte obranca Zach Osburn, no poistku pre hostí do prázdnej bránky zariadil v 58. minúte Andrej Bíreš.

HC Košice - HC Slovan Bratislava 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Góly: 4. Pecararo (Maier, Harris)

Hokejisti HC Slovan Bratislava zvíťazili v piatkovom šlágri 35. kola Tipos extraligy na ľade HC Košice 1:0. Jediný gól zápasu strelil už v 4. minúte Liam Pecararo. "Belasí" sa po triumfe udržali na čele tabuľky pred Zvolenom, Košiciam priebežne patrí tretia priečka.

O čestné buly sa pred búrlivou kulisou postaral rekordér v počte extraligových štartov v košickom drese Richard Jenčík. Rýchly gól Pecarara po úniku, do ktorého ho uvoľnil obranca Patrik Maier, predznamenal gólovo úrodný zápas, no opak bol napokon pravdou.

Slovanisti mali v úvodných dvoch tretinách viac nebezpečných príležitostí, ale brankára Jaroslava Janusa neprekonali. Napokon im k víťazstvu stačil jediný gól, keďže brankár Jared Coreau zmaril všetky strely súpera a pripísal si už siedme čisté konto v sezóne.

HC MV TRANSPORT Prešov - HC MIKRON Nové Zámky 1:2 sn (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 20. Tkáč (Chlystov, Salituro) - 22. Lee (Farley), rozhodujúci nájazd: Farley

HC MV TRANSPORT Prešov podľahol v piatkovom zápase 35. kola Tipos Extraligy doma HC MIKRON Nové Zámky 1:2 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd premenil Austin Farley. Novozámčania držia na šiestej priečke, ktorá zaisťuje priamy postup do play off. Prešovčania figurujú v tabuľke na poslednom mieste.

HKM Zvolen – MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:1 pp (1:0, 0:0, 0:1 – 1:0)

Góly: 16. Langkow (Huntebrinker, Sideroff), 61. Messner (Jedlička, R. Bondra) - 45. Lušňák (Vankúš, Marek Hudec)

Hokejisti HKM Zvolen zdolali v 35. kole Tipos extraligy na domácom štadióne MHK 32 Liptovský Mikuláš a poistili si druhé miesto v tabuľke. Zverenci trénera Ernesta Bokroša prehrali štvrtýkrát v rade, i keď v posledných troch stretnutiach získali vždy aspoň bod.

Duel sa pre zlú dopravnú situáciu v krajine začal s desaťminútovým oneskorením. V prvej tretine domáci využili presilovku Chrisom Langkowom, v treťom dejstve sa o vyrovnanie postaral Patrik Lušňák, ktorý uspel v dorážke. Duel napokon rozhodol v predĺžení už v 25 sekunde obranca HKM Joel Messner.

HK Nitra – HK Poprad 4:5 sn (0:2, 3:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 31. Buncis (Krivošík, Green), 38. Gill (Green), 38. Bajtek (Krivošík, Baláž), 41. Elmer (Sýkora, Green) - 4. Petráš (Valigura, Kundrik), 17. Mlynarovič (Podlipnik, Svitana), 36. Kolouch (Vainio, Záborský), 48. Bubela (Razgals, Podlipnik), rozhodujúci nájazd Záborský

"Corgoni" neuspeli prvýkrát po sérii troch víťazstiev, "kamzíci" zdolali Nitru tretíkrát zo štyroch vzájomných duelov v sezóne. Nitrania dokázali otočiť nepriaznivý stav z 1:3 na 4:3. Popradčania však poslali zápas do predĺženia, v ktorom gól nepadol. V samostatných nájazdoch bol jediný úspešný exekútor Tomáš Záborský, útočník hostí sa presadil v šiestej sérii.