Udalosti Tipos Extraligy: Skvelý Réway, netradičný počin Kašíka, trápenie Slovana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Skvelý Réway, netradičný počin Kašíka, trápenie Slovana

Martin Réway sa v utorok blysol v nájazdoch aj prihrávkou na gól Kerbashiana.
Martin Réway sa v utorok blysol v nájazdoch aj prihrávkou na gól Kerbashiana.TASR
V 40. kole hokejovej Tipos Extraligy prehral Slovan na domácom ľade proti poslednému Prešovu. Zaujímavé momenty fanúšikovia sledovali v Spišskej Novej Vsi, kde dlhý zápas rozhodli až samostatné nájazdy.

HK Grotto Spišská Nová Ves - HK Nitra 3:2 sn

Rozhodol ich Martin Réway. Presadil sa v nich dvakrát po skvelých zakončeniach, v ktorých si vychutnal brankára Libora Kašíka. Ten síce predviedol množstvo výborných zákrokov, ale v predĺžení sa prezentoval nezvyčajne, nakoľko až dvakrát fauloval a to zapríčinilo, že Spišiaci hrali presilovku o dvoch hráčov, no tú nevyužili.

Český gólman má na konte osem trestných minút. Spomínaný Réway pridal v riadnom hracom čase aj asistenciu, nebodoval iba v troch z trinástich duelov za Spišskú Novú Ves. Kale Kerbashian strelil Nitre, svojmu bývalému zamestnávateľovi, druhý gól v sezóne. Za "Corgoňov" sa prvýkrát v sezóne presadil obranca Martin Vitáloš. Spišiaci poskočili pred Banskú Bystricu na štvrtú priečku. 

HC Košice - MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:0

Hráči Košíc zvíťazili nad MHk 32 Liptovský Mikuláš aj zásluhou brankára Dominika Riečického, ktorý sa v košickej bránke objavil po mesiaci. Na druhé čisté konto v sezóne a piate v kariére potreboval 39 zákrokov. Skóre uzavrel útočník Hunter Fejes, ktorý skóroval aj v druhom zápase v drese "oceliarov." Obranca Jens Olsson získal dve asistencie, premiérovo mal viac ako jeden bod. Domáci vyhrali tretí raz po sebe.

HK Poprad - HC Mikron Nové Zámky 5:3

"Kamzíci" triumfovali a stiahli náskok svojho súpera na dva body. Nadviazali na víťazstvo v Liptovskom Mikuláši a iba druhýkrát v sezóne, prvýkrát od septembra, bodovali naplno v dvoch zápasoch po sebe. Ukrajinský útočník Oleksandr Perešunko strelil svoj prvý gól po príchode do Popradu. Tomáš Záborský zažil druhý trojbodový duel.

Adam Lapšanský vsietil prvý zásah a pridal aj premiérovú asistenciu v drese Nových Zámkov, podarilo sa mu to vo štvrtom vystúpení. Mário Múčka s rovnakou bilanciou 1+1 prvý raz získal viac ako bod.

HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen 3:0

"Bryndziari" prehrali tretíkrát po sebe, tentoraz v Michalovciach. Zvolenčania sa vyše dve sezóny hrdili sériou, v ktorej neprehrali pod trénerom Petrom Oremusom viac ako dva súboje po sebe. V priebehu štyroch týždňov však ide už o ich druhú trojzápasovú minisériu prehier.

Na cennom víťazstve domácich sa podieľal brankár Stanislav Škorvánek, ktorý dosiahol tretie čisté konto v ročníku. Celkovo ich má Dukla na konte štyri. Aj vďaka jeho výkonu sa Michalovčania vrátili do prvej šestky súťaže. Zemplínčania zároveň porazili Zvolen premiérovo v tomto ročníku. 

HK Dukla Trenčín - HC ´05 Banská Bystrica 3:1

Český útočník Jan Dalecký strelil svoj prvý gól po príchode do Trenčína, ktorý porazil Banskú Bystricu tretíkrát v sezóne. "Vojaci" vyhrali tretí zo štyroch doterajších vystúpení na Zimnom štadióne Pavla Demitru.

HC Slovan Bratislava - HC MV Transport Prešov 1:4

Slovan síce stále ostáva na prvom mieste, ale prehral už dvakrát po sebe a hneď tri stretnutia z posledných štyroch, pričom získal len dva body. Fanúšikovia dali jasne najavo, že to chce zmenu a podľa nich má nastať na pozícii hlavného trénera Jána Pardavého. Ruský útočník Nikita Ščerbak v siedmom zápase získal svoj siedmy bod (2+5).

Na druhej strane sa presadil Jakub Nespala, bol to jeho premiérový zásah kariéry v Extralige. Podarilo sa mu to na desiaty pokus. V tomto ročníku nastúpil medzi elitou premiérovo. Max Gerlach vďaka asistencii bodoval v siedmom dueli po sebe. Prešov ostáva posledný, no na jedenásty Liptovský Mikuláš stráca už len tri body a má duel k dobru.