Udalosti Tipos Extraligy: Gill ťahá Nitru do play-off,  Avcin dáva nádej Prešovu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Gill ťahá Nitru do play-off, Avcin dáva nádej Prešovu

Slovan doma vyhral nad Banskou Bystricou.
Slovan doma vyhral nad Banskou Bystricou.TASR
Pred reprezentačnou prestávkou dokázal vyhrať Slovan a strávi ju na čele Tipos Extraligy. Body získal posledný Prešov a Nitra vďaka dobrej forme stúpa tabuľkou. Košice znova prehrali pred vlastnými fanúšikmi.

HK Grotto Spišská Nová Ves - HK Dukla Ingema Michalovce 5:1

Domáci hráči získali tri body po troch prehrách. Martin Réway strelil svoj tretí gól v sezóne, druhý raz mal bilanciu 1+1. Rozhodol Juraj Valach. Obranca sa po príchode zo Slovana presadil už druhý raz v štyroch dueloch. Dalibor Bortňák mal tiež bilanciu 1+1, bodoval prvýkrát po osemnástich zápasoch. Kale Kerbashian strelil tretíkrát v sezóne dva zásahy.

Michalovce majú najhoršiu formu v lige. Prehrali už päť duelov po sebe a vypadli z prvej šestky na siedmu priečku. Dukla navyše strelila najnižší počet gólov, iba 103. Obranca Zach Osburn asistenciou potvrdil pozíciu najproduktívnejšieho hráča tímu (11+16). 

HK Poprad - HC MV Transport Prešov 3:4 sn

Prešov síce vyhral, ale z posledného miesta stále stráca dosť bodov. Na jedenásty Liptovský Mikuláš to je presne sedem. Ruský útočník Alexander Avcin bol pri každom góle svojho tímu. Trikrát asistoval a rozhodol v nájazdoch. Premiérovo mal na konte štyri body, čím ukončil štvorzápasové suchoty. Max Gerlach jedenástykrát v sezóne zažil aspoň dvojbodový duel.

Popradský útočník Petr Kolouch strelil tretí zásah v uplynulých štyroch zápoleniach. Tomáš Záborský sa presadil druhý raz v rade. "Kamzíci" posledné štyri zápasy doviedli do predĺženia alebo nájazdov, v polovici prípadov vyhrali aj prehrali. Prešov sa tešil proti Popradu prvýkrát v ročníku.

HC Slovan Bratislava - HC ´05 Banská Bystrica 4:2

Slovan bude po výhre tráviť reprezentačnú prestávku na prvom mieste tabuľky, kde má jednobodový náskok a duel k dobru pred Zvolenom. Po horšej sérii vyhral tri razy po sebe. Ruský útočník Nikita Ščerbak sa premiérovo presadil v druhom vystúpení a zároveň to bolo proti bývalému zamestnávateľovi, pridal aj asistenciu. Debutoval americký bek Nate Kallen. Brant Harris s bilanciou 1+1 podčiarkol prvé miesto v produktivite (25+25). Banská Bystrica prehrala po piatich výhrach, no ostáva na piatom mieste. Rastislav Gašpar strelil gól prvýkrát od 17. januára.

HC Košice - HK Nitra 2:3

Košice prehrali dva domáce stretnutia po sebe, keďže neuspeli ani v piatok proti Slovanu. Po druhej tretine viedli 2:1, výsledok neudržali. Rozdielový zásah vtedy zaznamenal Denis Paršin, no následne sa až štyrikrát nechal vylúčiť, zaknihoval osem trestných minút, čo bol aj jeho dovtedajší počet od začiatku ročníka.

Nitra sa dostala na desiate miesto zaručujúce predkolo o play-off, vyhrala šiesty z ôsmich stretnutí po návrate z Kontinentálneho pohára a len raz nebodovala. Sahir Gill strelil dva góly, pokračuje vo fantastickej forme. Na konte má po 17 zápasov rovnaký počet bodov (6+11) a piaty raz bodoval dva alebo viackrát. Jozef Baláž ťahá šnúru siedmich vystúpení aspoň s bodom.

HK Dukla Trenčín - MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:4

Trenčín vyhral trikrát v rade. Peter Sojčík strelil dva góly premiérovo v ročníku, raz zaknihoval tri asistencie. Bol to jeho jubilejný 650. zápas v Extralige. Marek Valach si bilanciou 1+2 vytvoril sezónne maximum. Najlepší strelec tímu Šimon Petráš sa presadil už v 22. prípade. Brankár David Honzík vyhral aj vo svojom druhom štarte za Duklu.

Do Liptovského Mikuláša prišiel na striedavý štart z Humenného útočník Filip Vrábeľ, gól strelil už pri svojom debute. Lukáš Handlovský prelomil štvorzápasové strelecké suchoty. Micke Saari nazbieral aspoň dva body siedmy raz, Marekovi Hudecovi sa to podarilo premiérovo.

HC Mikron Nové Zámky - HKM Zvolen 3:6

Novozámčania nebodovali naplno už deväť duelov, naposledy vyhrali za tri body ešte 8. januára v Liptovskom Mikuláši. So Zvolenom im nepomohli ani dva zásahy Richarda Ondrušeka, čo sa mu podarilo prvýkrát. Obranca Mike Lee bodoval tretí raz v rade.

Hostia zareagovali na tri prehry v rade tromi výhrami. Duel na juhu Slovenska režírovala hlavne prvá formácia. Maroš Jedlička strelil dva góly a pridal dve asistencie. Z posledných troch zápasov získal osem bodov. Radovan Bondra si s bilanciou 1+3 utvoril osobné sezónne maximum a Chris Langkow (1+1) zažil svoj deviaty aspoň dvojbodový duel, Peter Zuzin tretí.