Slovan strávi prestávku na čele Extraligy, Nitra poskočila na priečky zaručujúce predkolo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan strávi prestávku na čele Extraligy, Nitra poskočila na priečky zaručujúce predkolo

Aktualizované
Slovan sa v nedeľu predstavil doma proti Banskej Bystrici.
Slovan sa v nedeľu predstavil doma proti Banskej Bystrici.TASR
Hokejisti HK GROTTO Spišská Nová Ves zvíťazili v nedeľňajšom zápase 36. kola Tipos extraligy nad HK Dukla Ingema Michalovce 5:1. Tešili sa aj Prešov s Nitrou. Slovan doma zdolal Banskú Bystricu a Zvolene vezie všetky body z Nových Zámkov.

HK GROTTO Spišská Nová Ves - HK Dukla Ingema Michalovce 5:1 (3:0, 2:0, 0:1)

Góly: 5. Réway, 7. Valach (Džugan, Bortňák), 17. Bortňák (Majdan, Rapáč), 30. Kerbashian (Beaudry, Rapáč), 32. Kerbashian (Réway, Beaudry) - 42. Bjalončík (Osburn, Pereskokov)

Základ víťazstva položili Spišiaci už v prvej tretine, v ktorej si vytvorili trojgólový náskok. Následne dva góly pridal v presilových hrách Kale Kerbashian. Bolo to pre nich prvé víťazstvo po troch prehrách a nadchádzajúcu reprezentačnú prestávku strávia na štvrtom mieste. Hráči Michaloviec prehrali piaty zápas po sebe.

HK Poprad – HC MV Transport Prešov 3:4 sn (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 25. Kolouch (Meliško, Jasečko), 31. Záborský (Razgals, Kolouch), 54. Bubela (Betker) – 20. Giles (Gerlach, Avcin), 36. Girduckis (Avcin, Gerlach), 52. Fekiač (Tkáč, Avcin), rozh. nájazd Avcin

Hokejisti HK Poprad prehrali s HC MV Transport Prešov po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci gól strelil v druhej sérii hosťujúci útočník Alexander Avcin, ktorý zaznamenal počas duelu aj tri asistencie. Prešovčania triumfovali nad Popradom prvýkrát v sezóne. Hostia napriek víťazstvu zostali na poslednom 12. priečke v tabuľke. "Kamzíkom" patrí ôsme miesto.

HC Košice - HK Nitra 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)

Góly: 26. Lamper (Tybor, Olsson), 28. Paršin (Southorn) - 22. Gill (Sýkora), 49. Gill (Elmer, Čederle), 58. Baláž (Bajtek, Lacka)

Tromi bodmi si hostia vylepšili pozíciu v spodnej časti tabuľky, Košičania sú po druhej prehre za sebou na priebežnom treťom mieste. Na bezgólovej prvej tretine nič nezmenila ani 84-sekundová presilovka Košíc o dvoch hráčov. Hostia išli do vedenia v druhej tretine v oslabení po góle Gilla.

Košiče pomerne rýchlo otočili na 2:1, no Gill v 49. minúte vyrovnal. Nitrania v závere tretej tretiny nevyužili presilovku o dvoch hráčov, ale po nej Jozef Baláž rozhodol o zisku troch bodov pre Nitru.

"Corgoni" potvrdili zlepšené výkony v novom roku a po dlhšom čase poskočili na priečky znamenajúce predkolo play off. Na 10. mieste majú priebežne dvojbodový náskok na Liptovský Mikuláš a už deväťbodový na posledný Prešov.

HC Slovan Bratislava - HC ´05 Banská Bystrica 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)

Góly: 22. Ščerbak (Harris, Pecararo), 24. Lukošik (Kytnár, Gachulinec), 25. Harris (Ščerbak), 60. Takáč (Zigo) - 5. Gašpar (Bíreš), 47. Holenda (Sukeľ, Gašpar)

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili nad Banskou Bystricou. Hostia neuspeli prvýkrát po sérii piatich výhier za sebou. "Belasí" sa vďaka trom bodom udržali na čele tabuľky, "baranom" patrí piata priečka.

Pred zápasom obdržal pamätný dres domáci útočník Tomáš Zigo, ktorý odohral ešte 29. januára proti Popradu (5:4 po predĺžení) svoj 500. zápas v najvyššej súťaži. Obhajca titulu položil základ úspechu v prostrednej časti, v ktorej sa presadil trikrát. Svoj prvý gól v drese Slovana zaznamenal útočník Nikita Ščerbak.

 Pre "belasých" to bolo tretie víťazstvo po sebe, po ktorom majú na čele tabuľky náskok jeden bod pred druhým Zvolenom. 

HK Dukla Trenčín - MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:4 (3:1, 2:2, 0:1)

Góly: 1. Sojčík (D. Hudec, Valach), 11. Valach (Ulrych, Flick), 16. Sojčík (Valach, D. Hudec), 24. Petráš (Sloboda, Čacho), 35. Krajčovič - 15. Štrauch (Hudec, Vankúš), 21. Handlovský (Kriška, Ventelä), 22. Michalík (Saari), 48. Vrábeľ (Saari)

Hokejisti Trenčína zvíťazili nad Liptovským Mikulášom. Dva góly Dukly strelil útočník Peter Sojčík, bilanciu 1+2 mal jeho spoluhráč z tretieho útoku Marek Valach. Trenčania natiahli víťaznú sériu na tri zápasy a v tabuľke sú na 9. mieste, predposledný Liptovský Mikuláš prehral piatykrát za sebou.

HC MIKRON Nové Zámky - HKM Zvolen 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)

Góly: 7. Jackson (Lee, Farley), 30. Ondrušek, 42. Ondrušek (Bezúch, Klempa) - 5. Bondra (Hanna, Zuzin), 10. Langkow (Jedlička, Bondra), 23. Zuzin (Stupka), 36. Csányi (Jedlička), 50. Jedlička (Bondra, Langkow), 60. Jedlička (Bondra)

Najvýraznejšou mierou sa na výhre hostí podieľal útočník Maroš Jedlička, ktorý nazbieral štyri kanadské body za dva góly a dve asistencie. Zvolenčania si v poslednom kole pred februárovou reprezentačnou prestávkou upevnili priebežné druhé miesto, na ktorom strácajú na lídra Slovan Bratislava jeden bod. Novozámčania sú na priebežnom šiestom mieste s dvojbodovým náskokom na Michalovce.

Počas nasledujúceho týždňa bude mať extraliga prestávku, počas ktorej nastúpi reprezentačné A-mužstvo v Michalovciach a v Košiciach proti Nemecku. Ďalšie kolo najvyššej súťaže je na programe v utorok 14. februára.