Udinese remizovalo so Sassuolom, Monza, Juventus a Neapol víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udinese remizovalo so Sassuolom, Monza, Juventus a Neapol víťazne

Aktualizované
Radosť hráčov Juventusu.
Radosť hráčov Juventusu.Profimedia
Futbalisti Udinese remizovali v 22. kole talianskej Serie A so Sassuolom 2:2. Nováčik z Monzy porazil Bolognu. Juventus si poradil s odvekým rivalom z Florencie. Neapol zdolal rozdielom triedy Cremonese.

Udinese - Sassuolo 2:2 (2:2)

Góly: 1. Udogie, 28. Bijol - 6. Henrique, 45.+ 1 Pérez (vl.)

Úvod duelu bol mimoriadne bohatý na góly. Už po niekoľkých sekundách si Destiny Udogie našiel cestu cez hráčov súpera a z hranice veľkého vápna vyslal ukážkovú strelu do pravého dolného rohu siete. Andrea Consigli nemal ani najmenšiu šancu siahnuť si na loptu. O päť minút bolo vyrovnané. Matheus Henrique skúsil šťastie z hranice šestnástky. Jeho strela sa ešte odrazila predtým, ako skončila za Marcom Silvestrim.

Domáci opäť viedli po štandardke, ktorú využil Bijol. Pred odchodom do šatní si vybral slabšiu chvíľku Pérez, keď pri snahe odvrátiť center do pokutového územia loptu nešťastne zrazil za vlastného brankára. Udinese patrí ôsma priečka v tabuľke, Sassuolo je pätnáste. 

FC Bologna - AC Monza 0:1 (0:1)

Gól: 25. Donati

Nováčik súťaže dáva zabudnúť na katastrofálny úvod sezóny. Tím majiteľa Silvia Berlusconiho sa vďaka víťazstvu bodovo dotiahol na svojho súpera (29) a preskočil ho v tabuľke. Monza je deviata, Bologni patrí desiata pozícia.

Juventus - Fiorentina 1:0 (1:0)

Gól: 34. Rabiot

Juventus sa mohol radovať už v 12. minúte, lenže Filip Kostič spálil čistú priležitosť. Loptu potreboval iba dokopnúť do brány, ale namiesto toho ju kompletne minul. Ten istý hráč robil rozruch v obrane súpera aj naďalej, v polovici prvého dejstva pekným spracovaním získal centrovanú loptu vo vnútri šestnástky. Loptu poslal prízemnou strelou do ľavého dolného rohu brány, gólman ale predviedol výborný reflex a podržal tím.

V 34. minúte poslal "starú dámu" do vedenia Adrien Rabiot, ktorý si zbehol na výborný center a hlavou otvoril skóre. V 59. minúte neuznal systém VAR pre ofsajd gól Vlahoviča. Zdalo sa, že domáci získajú potrebné tri body, no Fiorentina udrela v závere duelu. Gól Castrovilliho našťastie pre Juventus neplatil, dôvodom bolo opäť postavenie mimo hry.

Neapol - Cremonese 3:0 (1:0)

Góly: 22. Kvaracchelija, 65. Osimhen, 79. Elmas

Zdá sa, že Neapol môže o titul pripraviť už len zázrak. Celok spod Vezuvu sa prezentoval ďalším výborným výkonom, udržal si čisté konto a ukázal svoje ofenzívne kvality. Líder tabuľky má 16-bodový náskok na druhý Inter, ktorý má zápas k dobru. Cremonese je s ôsmimi bodmi na chvoste ligy a aj naďalej patrí k najväčším adeptom na zostup.