Usyk chce s Joshuom aj tretí zápas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Usyk chce s Joshuom aj tretí zápas

Usyk chce s Joshuom aj tretí zápas
Usyk chce s Joshuom aj tretí zápasProfimedia
Boxer Tyson Fury (34) pred niekoľkými dňami oznámil, že nebude bojovať proti svojmu krajanovi Anthonymu Joshuovi (32).

Dôvodom je to, že sa nedohodli na zmluvných podmienkach súboja. Úradujúci svetový šampión v ťažkej váhe organizácie WBC sa mal s Joshuom prvýkrát stretnúť 3. decembra 2022, ponúkol mu 40-percentný podiel z celkovej dotácie duelu.

Tyson Fury je v profiringu stále nezdolaný, z 33 zápasov má na konte 32 víťazstiev, z toho 23 pred uplynutím vypísaného času a jednu remízu. Joshua zatiaľ absolvoval 27 súbojov a zaznamenal v nich 24 triumfov a tri prehry, pričom všetky prišli v ostatných piatich dueloch.

Aktuálne ťahá šnúru dvoch prehier, keď v septembri 2021 a aj v auguste 2022 nestačil na Oleksandra Usyka. Práve on chce vyzvať Joshuu aj po tretíkrát a dokázať svoju dominanciu. Jeho tím už údajne rokuje o podmienkach súboja, v ktorom chce samotný Ukrajinec bojovať doma v Kyjeve. Napriek tomu, že v aktuálnej situácii to vyzerá ako nemožný nápad.

"Ak Fury nebude súhlasiť so zápasom, mali by sme sa s Joshuom pobiť znova. Už sme mali zápas v Londýne a aj v Saudskej Arábii, takže ďalší by mohol byť na Olympijskom štadióne v Kyjeve," nechal sa počuť Usyk.