V Acapulcu vystrájali talianski mladíci, vyradili Fritza i Augera-Aliassimea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V Acapulcu vystrájali talianski mladíci, vyradili Fritza i Augera-Aliassimea
Arnaldi získal triumfom proti Fritzovi prvý skalp hráča TOP 10 na tvrdom povrchu.
Arnaldi získal triumfom proti Fritzovi prvý skalp hráča TOP 10 na tvrdom povrchu.Profimedia/Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 27. februára?

23:43 - Joao Fonseca, ktorý si minulý týždeň na domácej "päťstovke" v Riu de Janeiro pripísal prvé dve víťazstvá na okruhu ATP a vo svetovom rebríčku poskočil zo siedmej do štvrtej stovky, vypadol v prvom kole iného turnaja na juhoamerickej antuke. V čilskom Santiagu sedemnásťročný Brazílčan nestačil na Thiaga Tiranteho, proti ktorému si pred rokom a štvrť pripísal premiérové challengerové víťazstvo. Tentoraz prehral s o päť rokov starším Argentínčanom po viac ako dvojhodinovom boji 5:7, 6:7.

23:10 - Sara Bejleková ani na piaty pokus nevyhrala na hlavnom okruhu zápas či set. Osemnásťročná Češka po štyroch grandslamových neúspechoch nezvládla ani svoj debut na podujatí WTA, keď v texaskom Austine prehrala s najvyššie nasadenou Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou 3:6, 2:6 a nenadviazala na úspešnú kvalifikáciu.

22:52 - Grék Stefanos Tsitsipas chce pomôcť Acapulcu pri obnove po minuloročnom hurikáne Otis. Na turnaji ATP 500 v mexickom letovisku sa zaviazal, že za každé zahrané eso venuje 1 000 dolárov na odstránenie škôd. Tsitsipas sa v prvom kole stretne s Rusom Romanom Safiullinom. Hurikán Otis, ktorý vlani v októbri zasiahol tichomorské pobrežie Mexika, si vyžiadal najmenej 50 obetí na životoch. Okrem toho živel spôsobil škody za miliardy dolárov, pričom viac ako 130-tisíc domov bolo úplne zničených alebo vážne poškodených.

21:25 - Tridsaťpäťročný Španiel Albert Ramos zdolal na úvod antukového turnaja ATP 250 v čilskom Santiagu Huga Delliena z Bolívie 6:3, 6:2 a upravil vzájomnú bilanciu súbojov na 4:0. Semifinalista z rokov 2020 a 2022 si o postup do štvrťfinále zahrá s krajanom Jaumem Munarom (h2h 5:1), s ktorým prehral až v ich poslednom šiestom vzájomnom stretnutí vlani v Umagu.

18:16 - Jakub Menšík zvládol úvodný duel aj na svojom štvrtom turnaji na hlavnom okruhu. Tri dni po finálovej prehre v Dauhe uspel v 1. kole turnaja ATP 500 v Dubaji, kde po odvrátení mečbalu a takmer trojhodinovom boji zdolal dvojnásobného semifinalistu a 31. hráča sveta Bornu Čoriča z Chorvátska 4:6, 6:3, 7:6. Osemnásťročný Čech, ktorý hrá svoj prvý turnaj ako člen TOP 100, sa o postup do štvrťfinále po týždni opäť stretne so Španielom Alejandrom Davidovichom (h2h 1:0).

17:39 - Daniil Medvedev vo svojom prvom zápase od finále Australian Open, kde viedol na sety 2:0, ale nakoniec prehral s Jannikom Sinnerom, nezaváhal. V Dubaji svetová štvorka odštartovala snahu o premiérovú obhajobu titulu víťazstvom 6:3, 7:5 nad naturalizovaným Kazachom Alexandrom Ševčenkom.

15:10 - Lehečka v osemfinále vyzve Karena Chačanova (h2h 0:2), ktorý neprehral už päť zápasov a pred dvoma dňami triumfoval v katarskej Dauhe po finálovom víťazstve nad Jakubom Menšíkom. V Spojených arabských emirátoch začal Rus triumfom 6:2, 6:3 nad 19-ročným francúzskym lucky loserom Lucom Van Asschem.

14:50 - Jozef Kovalík potvrdil úlohu favorita na challengeri v španielskom Tenerife, keď v strete hráčov z 223. a 853. priečky rebríčka ATP porazil Bulhara Ilijana Radulova za 88 minút 7:5, 6:2. Slovák si v osemfinále zmeria sily s piatym nasadeným Číňanom Bu Yunchaoketem

13:30 - Jiří Lehečka porazil svojho prvého súpera aj na štvrtom z piatich tohtoročných turnajov. Na podujatí ATP 500 v Dubaji zdolal český mladík Maďara Mártona Fucsovicsa 6:4, 3:6, 7:5. 

13:24 - Svetová osemnástka Ugo Humbert na úvod turnaja v Dubaji zdolal o 12 rokov staršieho krajana Gaëla Monfilsa 4:6, 6:3, 6:3, odplatil mu päť dní starú prehru z Dauhy a stal sa novou francúzskou jednotkou. Dvadsaťpäťročný tenista sa vo štvrťfinále stretne s ďalším veteránom, britským šampiónom z roku 2017 Andym Murraym (h2h 0:2).

12:51 - Alejandro Davidovich po sérii troch prehier zdolal v Dubaji Fábiána Marozsána z Maďarska 6:3, 4:6, 6:1. V druhom kole čaká ôsmeho nasadeného Španiela víťaz súboja medzi Jakubom Menšíkom a Bornom Čoričom.

08:28 - Svetová desiatka Taylor Fritz osem dní po obhajobe triumfu v Delray Beach neuspel na turnaji ATP 500 v Acapulcu. Americký finalista z roku 2020 v Mexiku podľahol 4:6, 6:4, 3:6 23-ročnému Talianovi Matteovi Arnaldimu, ktorý si pripísal druhý skalp člena TOP 10 rebríčka ATP, z toho prvý na tvrdom povrchu. V druhom kole vyzve 42. hráč sveta Arnaldi ďalšieho Američana Bena Sheltona (h2h 0:0).

08:11 - Svetová tridsiatka Félix Auger-Aliassime už štvrtýkrát v tejto sezóne nezvládol úlohu papierového favorita. Kanadský tenista na podujatí ATP 500 v mexickom Acapulcu prehral s 21-ročným Talianom Flaviom Cobollim 6:2, 2:6, 3:6, pričom z posledných 12 gemov prehral 10. Cobolli, ktorému momentálne patrí 69. miesto vo svetovom rebríčku, si pripísal len druhý skalp hráča TOP 50 a môže si zahrať so Stefanosom Tsitsipasom.

07:46 - Marta Kosťuková uprednostnila štart na tohtotýždňovom turnaji WTA 500 v San Diegu pred obhajobou triumfu v texaskom Austine, kde pred rokom slávila svoj jediný triumf na hlavnom okruhu. V Kalifornii sa ôsma nasadená Ukrajinka rozbehla víťazstvom 6:4, 4:6, 6:2 nad domácou kvalifikantkou Ann Li a dosiahla ôsme víťazstvo v prvom kole z ostatných deviatich od vlaňajšieho US Open.

07:24 - Svetová deviatka Alex de Minaur zvládol začiatok cesty pri svojej siedmej a najcennejšej obhajobe titulu na podujatí ATP 500 v Acapulcu drvivým víťazstvom. Tretí nasadený Austrálčan v repríze vlaňajšieho štvrťfinále zmietol v Mexiku Japonca Tara Daniela 6:2, 6:1 a ani v jednom zo siedmich vzájomných setov nestratil viac ako dva gemy. V druhom kole sa Austrálčan stretne s Rakúšanom Sebastianom Ofnerom (h2h 0:0).

07:20 - Druhý americko-britský súboj v Acapulcu dopadol lepšie pre Američana. Ben Shelton po 2:48 hodinách zdolal Daniela Evansa 2:6, 7:5, 7:6, hoci v treťom sete za stavu 5:4 a 40:0 nevyužil tri mečbaly v rade a jeho súper podával na víťazstvo v 12. hre. O postup do štvrťfinále sa 17. hráč sveta Shelton stretne s krajanom a čerstvým šampiónom z Delray Beach Taylorom Fritzom alebo Talianom Matteom Arnaldim, čím by vyrovnal výsledok svojho otca Bryana z roku 1994 v mexickom letovisku.

07:14 - Jack Draper vstúpil do turnaja ATP 500 v mexickom Acapulcu víťazstvom 6:0, 6:4 nad svetovou štrnástkou Tommym Paulom, ktorému odplatil prehru z druhého kola Australian Open a zvýšil svoje vedenie vo vzájomnej bilancii na 3:1. Zatiaľ čo Američan nenadviazal na svoje predchádzajúce úspešné vystúpenia v Dallase (titul) a Delray Beach (finále), 22-ročný Brit si v súboji ľavorukých tenistov o postup do štvrťfinále zahrá s japonským lucky loserom Jošihitom Nišiokom (h2h 0:0).

07:08 - Svetová päťka Jessica Pegulová z USA, ktorá si po Australian Open doliečuje zranenie krku a šesť týždňov nehrala, nastúpi vo svojom prvom zápase od rozchodu s trénerom Davidom Wittom na domácom turnaji WTA 500 v San Diegu proti nenasadenej Jule Niemeierovej (h2h 0:0). Dvadsaťštyriročná nemecká kvalifikantka začala v Kalifornii jednoznačne víťazstvom 6:3, 6:0 nad Francúzkou Varvarou Gračevovou, s ktorou absolvovala už svoj 21. duel v sezóne.

07:05 - Katie Boulterová v úvode turnaja WTA 500 v San Diegu zmietla Ukrajinku Lesju Curenkovú 6:3, 6:1 a pripísala si skalp súperky až vo štvrtom vzájomnom stretnutí. Dvadsaťsedemročná Britka sa v osemfinále stretne s druhou nasadenou Brazílčankou Beatriz Haddadovou Maiovou (h2h 0:0).

06:58 - Šiesty nasadený Facundo Díaz Acosta na úvod turnaja ATP 250 v čilskom Santiagu zdolal krajana Pedra Cachína, ktorý od vlaňajšieho októbra prehral jedenásty zápas v rade, po viac ako trojhodinovej bitke 5:7, 6:3, 7:6 a vylepšil svoju bilanciu počas Golden Swing na juhoamerickej antuke na 9:2. Dvadsaťtriročný Argentínčan, ktorý predminulý týždeň triumfoval na domácej pôde v Buenos Aires, si o štvrťfinále zahrá so Španielom Pedrom Martínezom (h2h 0:1).