Molčan skončil v prvom kole v Santiagu. Báez s titulom v Riu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Molčan skončil v prvom kole v Santiagu. Báez s titulom v Riu
Molčan nepredĺžil víťaznú šnúru z kvalifikácie.
Molčan nepredĺžil víťaznú šnúru z kvalifikácie.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 26. februára?

22:00 - Slovenský tenista Alex Molčan neuspel v 1. kole dvojhry na antukovom turnaji ATP v čilskom Santiagu. V pozícii kvalifikanta prehral s Argentínčanom Federicom Coriom 1:6, 6:7 (1). V druhom sete nevyužil náskok 3:1. Bývalý 38. a teraz 135. hráč sveta naďalej čaká na svoje prvé víťazstvo na najvyššom okruhu od augusta.

21:20 - Hubert Hurkacz odchádza zo svojho štvrtého tohtoročného turnaja s minimálne jedným víťazstvom. Najlepší poľský tenista začal v Dubaji tajbrejkovým maratónom s Janom-Lennardom Struffom, v tom záverečnom odvrátil dva mečbaly v rade a zvíťazil 7:6, 6:7, 7:6. O zopakovanie minuloročného štvrťfinále sa stretne buď s Maximilianom Martererom, alebo Christopherom O'Connellom.

18:30 - Andrej Rubľov začal obhajobu svojej finálovej účasti na pätstovke v Dubaji obratom proti Čang Č’-čenovi. Čínskeho tenistu zdolal 6:7, 6:2, 6:4. Nasadený hráč číslo dva sa o postup do štvrťfinále stretne s Lorenzom Musettim alebo Arthurom Cazauxom.

16:10 - Andy Murray pred týždňom v Dauhe prehral maratónsku bitku s Jakubom Menšíkom v druhom kole, ale v Dubaji si to vynahradil víťazstvom 4:6, 7:6, 6:3 nad trápiacim sa Denisom Shapovalovom a pripísal si len druhý skalp v tejto sezóne a celkovo 500. víťazstvo na betóne. O prvú víťaznú sériu od augusta sa trojnásobný grandslamový šampión a bývalý líder rebríčka bude usilovať proti Gaëlovi Monfilsovi alebo Ugovi Humbertovi.

12:05 - Na poslednom turnaji v Rotterdame skončil Sebastian Korda už v prvom kole na rakete neskoršieho finalistu Alexa de Minaura, ale svoj úvodný zápas v Dubaji dokázal vyhrať. Američan s českými koreňmi začal svoj debut na Blízkom východe drvivým víťazstvom 6:0, 6:2 nad Pavlom Kotovom. V druhom kole sa stretne s Adrianom Mannarinom alebo Boticom van de Zandschulpom.

09:05 - V pondelok sa mimo Santiaga rozbieha mužské podujatie ATP 500 v Dubaji, až v utorok sa začína hlavná súťaž 250 v mexickom Acapulcu. Ženy sa predstavia na "päťstovke" v San Diegu a WTA 250 v Austine. 

09:00 - Alex Molčan sa večer (najskôr o 19:30) ako úspešný kvalifikant stretne na antukovom turnaji ATP 250 v čilskom Santiagu s Argentínčanom Federicom Coriom, s ktorým má vyrovnanú bilanciu vzájomných súbojov 2:2. Naposledy sa obaja stretli na Roland Garros v máji 2022, Slovák zvíťazil po výsledku 6:3, 6:4, 3:6 a 6:3.

01:00 - Sebastián Báez vyhral svoje štvrté finále na okruhu ATP za sebou. Po troch minuloročných triumfoch získal v brazílskom Riu de Janeiro celkovo piaty titul a prvý na podujatí väčšieho rangu ako ATP 250. Argentínčan vo finále zdolal krajana Mariana Navoneho, ktorý sa do boja o titul dostal z kvalifikácie, 6:2, 6:1 a v pondelok ho bude deliť už len jedno miesto od debutu v TOP 20 rebríčka. Čítajte viac.