V neľahkej situácii podporil Ronalda jeho bývalý spoluhráč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V neľahkej situácii podporil Ronalda jeho bývalý spoluhráč

V neľahkej situácii podporil Ronalda jeho bývalý spoluhráč
V neľahkej situácii podporil Ronalda jeho bývalý spoluhráčProfimedia
Bývalý útočník Manchestru United Wayne Rooney (36) vyzval Cristiana Ronalda, aby zostal trpezlivý a čo najlepšie využil príležitosti, ktoré sa mu v klube naskytnú pri snahe dostať sa späť do zostavy.

Ronaldo, ktorý v United pôsobí už druhý rok, nastúpil v tejto sezóne ako súčasť základnej jedenástky hráčov len na jeden ligový zápas. Počas letného prestupového obdobia bol viackrát spájaný s odchodom, hoci manažér Erik ten Hag vravel, že stále figuruje v jeho plánoch na túto sezónu.

O rok mladší Rooney, ktorý s Portugalčanom hral v jednom tíme počas rokov 2004 až 2009, povedal, že 37-ročný futbalista bude ťažko znášať nedostatok herného času. "Manažér sa zjavne vydal inou cestou, pokiaľ ide o spôsob hry a úspech," zhodnotil aktuálny lodivod tímu DC United zo zámorskej MLS.

"Cristiano a Messi sú dvaja najlepší hráči, ktorí kedy hrali túto hru, ale nakoniec nás všetkých dobehne čas. Je zrejmé, že už nie je tým hráčom, ktorým bol, keď mal napríklad 22 alebo 23 rokov. Je to pre neho ťažké," našiel pochopenie pre niekdajšieho kolegu.

Počas spoločného pôsobenia v Manchestri patrili obaja k najobávanejším útočným hrozbám mužstiev z Premier League. Na ihrisku strávili spolu dostatok času, z čoho vychádza aj ďalšia Angličanova úvaha.

"Ako ho poznám, bude pre neho veľmi náročné sedieť na lavičke. Som si istý, že ak zostane trpezlivý, jeho šanca príde a je na ňom, aby sa chopil týchto príležitostí a snažil sa presadiť," uzavrel Rooney.

Červení diabli, ktorí sú v tabuľke na šiestom mieste s 12 bodmi zo siedmich zápasov, sa v nedeľu stretnú v ligovom súboji s Evertonom.