V nomináciách na PBJK nechýbajú Kerberová či Halepová so Swiatekovou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V nomináciách na PBJK nechýbajú Kerberová či Halepová so Swiatekovou
Halepová sa v reprezentačných farbách predstaví premiérovo od roku 2019.
Halepová sa v reprezentačných farbách predstaví premiérovo od roku 2019.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 15. marca?

20:45 - V rumunskej nominácii na kvalifikačný zápas o Pohár Billie Jean Kingovej proti Ukrajinkám figuruje aj Simona Halepová. Bývalá svetová jednotka, ktorá pre pozitívny dopingový test nehrala od US Open 2022 a po skrátení trestu sa prvýkrát predstaví až budúci týždeň v Miami, si zahrá na tímovom podujatí premiérovo od roku 2019.

20:20 - Okrem Naomi Osakovej a Angelique Kerberovej sa v apríli na Pohári Billie Jean Kingovej prvýkrát po materskej prestávke predstaví aj Elina Svitolinová. Ukrajinská tenistka si zahrá na tímovom podujatí prvýkrát od roku 2021 a v apríli bude jednotkou tímu proti Rumunkám na neutrálnej pôde v americkom Amelia Island.

19:40 - Iga Swiateková sa piatykrát v kariére a prvýkrát od apríla 2022 objavila na Pohár Billie Jean Kingovej v poľskej nominácii. Svetová jednotka bude hlavnou hviezdou kvalifikačného zápasu vo švajčiarskom Bieli, kam pricestujú aj Magdalena Frechová a Magda Linetteová. Domáci nominovali Viktoriju Golubicovú, Céline Naefovú, Simonu Waltertovú a Jil Teichmannovú.

19:30 - Tereza Mihalíková postúpila do finále challengru v americkom Charlestone spoločne so Sarou Erraniovou. Štvrtá nasadená dvojica porazila prvé duo v pavúku Chromachevová - Niculescuová za 79 minút 6:4, 6:3.

19:15 - Angelique Kerberová sa po materskej prestávke vošla hneď do prvej nemeckej nominácie na Pohár Billie Jean Kingovej. Kapitán Rainer Schüttler vybral na kvalifikačný zápas v Brazílii spolu s bývalou svetovou jednotkou aj Tatjanu Mariovú a deblistky Lauru Siegemundovú a Annu-Lenu Friedsamovú. Domáci tím sa bude v Sao Paule spoliehať najmä na Beatriz Haddadovú Maiovú.

19:00 - Slovinská tenistka Kaja Juvanová nenastúpi v kvalifikačnom dueli Pohára Billie Jean Kingovej proti Slovensku (12. - 13. apríla v bratislavskom NTC). Jednotkou tímu bude Tamara Zidanšeková, semifinalistka Roland Garros z roku 2021 momentálne figuruje vo svetovom rebríčku WTA na 117. mieste. Čítajte viac.

13:15 - Pätica slovenských tenistiek Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková, Viktória Hrunčáková, Renáta Jamrichová a Tereza Mihalíková figuruje v nominácii kapitána Mateja Liptáka na kvalifikačné stretnutie Pohára Billie Jean Kingovej proti Slovinsku. Čítajte viac.

12:00 - Pred začiatkom turnaja v Indian Wells sa sedem hráčov Andrej Rubľov, Sebastian Korda, Jack Draper, Čang Č’-čen, Thanasi Kokkinakis, Lorenzo Musetti a Christopher Eubanks zamýšľali nad víťazmi turnajov v roku 2024. Kto tento rok získa svoj prvý titul z Masters 1000 a kto získa aspoň dve trofeje? Kto bude sláviť najviac triumfov? A komu sa bude najlepšie dariť na grandslamoch alebo olympijských hrách? 

10:20 - Bývalá svetová jednotka Naomi Osaková po nedávnom návrate z materskej dovolenky nebude chýbať v japonskej nominácii na aprílový kvalifikačný zápas o Pohár Billie Jean Kingovej proti Kazachstanu. "Povedala mi, že chce hrať a ja som tomu veľmi rada," povedala kapitánka reprezentácie Ai Sugijamová. Duel s Kazachstanom je naplánovaný na 12. a 13. apríla v Tokiu.

09:49 - Novak Djokovič sa niekoľko dní po nečakanom kolapse v Indian Wells odhlásil z nadväzujúceho turnaja Masters 1000 v Miami. Šesťnásobný šampión mal na Floride hrať prvýkrát od roku 2019, ale vzhľadom na zlú formu sa radšej pripravuje a svoje úsilie sústredí smerom k antuke, na ktorej sa tento rok uskutoční olympijský turnaj. Do jarnej časti sezóny napriek tohtoročným neúspechom stále vstúpi ako svetová jednotka. Čítajte viac.

05:10 - Grékyňa Maria Sakkariová vyhrala pod novým trénerom Davidom Wittom aj štvrtý zápas. V Indian Wells v prvom tohtoročnom štvrťfinále zdolala 5:7, 6:2, 6:4 domácu Emmu Navarrovú, s ktorou si poradila znova po mesiaci, a tretí rok po sebe v kalifornskej púšti nechýba v semifinále. Predvlaňajšia finalistka v ňom vyzve ďalšiu Američanku Coco Gauffovú (H2H 4:3).

04:57 - Daniil Medvedev na Masters 1000 v Indian Wells porazil 7:5, 6:4 dánskeho mladíka Holgera Runeho, s ktorým nestratil set ani v treťom vzájomnom stretnutí, a skompletizoval semifinálové dvojice. O obhájení minuloročného výsledku si Rus zahrá s domácim Tommym Paulom (H2H 2:0).

02:35 - Carlos Alcaraz na Masters 1000 v Indian Wells zmietol v súboji hráčov elitnej desiatky 6:3, 6:1 Nemca Alexandra Zvereva, ktorému oplatil prehry z minuloročného Turnaja majstrov a tohtoročného Australian Open, a vzájomnú bilanciu upravil na 4:5. Nevykoľajila ho ani invázia včiel, ktoré sa v úvode postarali o takmer dvojhodinové prerušenie zápasu. O prvé finále od wimbledonského triumfu si španielsky obhajca titulu zahrá rovnako ako pred rokom s Jannikom Sinnerom, ktorý neprehral už 19 stretnutí v rade (h2h 4:4).

01:05 - Coco Gauffová v Indian Wells porazila 6:4, 6:3 Číňanku Jüan Jüe, hoci každý set začala stratou podania a v druhej sade za stavu 1:3 odvracala tri brejkbaly. Postupom do semifinále 20-ročná Američanka prekonala svoje maximum z minulého ročníka.