Valentínsky debut pre Leclerca: Zamiloval sa do nového Ferrari SF23

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Valentínsky debut pre Leclerca: Zamiloval sa do nového Ferrari SF23

Leclerc pózuje s trofejou za druhé miesto VC Abu Dabí.
Leclerc pózuje s trofejou za druhé miesto VC Abu Dabí. Reuters
Charles Leclerc (25) neskrýval nadšenie z nového Ferrari SF23 po tom, ako ho spolu s tímom predstavili v utorok na Valentína na talianskom okruhu Fiorano. Úvodné kolá sledovali stovky fanúšikov.

Monačan porazil španielskeho tímového kolegu Carlosa Sainza pri hode mincou, o čo sa postaral nový šéf tímu Fred Vasseur. Mal tak česť odjazdiť prvé kolá červeno-čierneho vozidla. 

"Pocity mám dobre, až výnimočné. Všetko išlo hladko. Samozrejme, pri dvoch kolách je ťažké hovoriť o detailoch, ale keď som jazdil, inžinierom som poslal svoju spätnú väzbu." Vicemajster uplynulej sezóny dodal, že auto fungovalo v poriadku a žiadnu chybu zatiaľ neobjavil.

Sainz dostal nakoniec tri kolá ako kompenzáciu za to, že musel čakať, kým na neho príde rad. Odmietol Leclercovu žiadosť cez vysielačku, aby mu dovolil kolo navyše.

"Som na rade, som na rade," zdôrazňoval španielsky pilot, ktorý sa už nevedel dočkať, keď si vyskúša nový monopost.

Vlani skončilo Ferrari druhé za Red Bullom. V priebehu roka sa vyskytlo v stajni viacero strategických i jazdeckých chýb či nedostatočná spoľahlivosť auta.

Cieľom je opäť získať prvý titul od roku 2008. Vasseur, ktorý vymenil v januári Mattiu Binotta povedal, že je presvedčený, že tím odviedol dobrú prácu v oblasti motora.

"Myslím, že je všetko, ako má byť," uviedol Francúz. Sezóna sa začína 5. marca v Bahrajne. V budúcom týždni absolvujú piloti testovanie na okruhu Sakhir.