Van Gaal varuje pred útokmi Ekvádoru, Galindéz očakáva náročný duel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Van Gaal varuje pred útokmi Ekvádoru, Galindéz očakáva náročný duel

Van Gaal varuje pred útokmi Ekvádoru, Galindéz očakáva náročný duel
Van Gaal varuje pred útokmi Ekvádoru, Galindéz očakáva náročný duelProfimedia
Druhé kolo zápasov ponúkne v skupine B stret tímov, ktoré vo svojich prvých predstaveniach získali tri body. Favorit z Holandska vyzve nepríjemný Ekvádor, ktorý sa spolieha na strelca Ennera Valenciu (33).

Holanďania vstúpili do turnaja víťazstvom, no ich tréner Louis van Gaal ani kapitán Virgil van Dijk neboli veľmi spokojní s výkonom svojho mužstva. Tri body zariadili pre "Oranjes" až v závere duelu Cody Gakpo, ktorý skóroval v 84. minúte, a na konečných 2:0 upravil v 9. minúte nadstavenia Davy Klaassen.

"Zvíťazili sme. Zároveň však vieme, že môžeme a aj musíme hrať lepšie," uviedol Van Dijk. "Pri prechode do útoku sme niekedy robili veci nasilu a často sme nechávali Senegalu priestor na brejky. A v tých je Ekvádor veľmi dobrý," povedal Van Gaal k nedostatkom svojho mužstva a silným stránkam piatkového súpera.

Holanďanom môže v piatok výraznejšie pomôcť Memphis Depay – kanoniera Barcelony trápilo zranenie a v pondelok nastúpil až v druhom polčase. Dvadsaťosemročný útočník má v národnom tíme na svojom konte 42 presných zásahov. V bráne bude pravdepodobne opäť stáť Andries Noppert, ktorý dostal v úvodnom stretnutí prekvapivo prednosť pred Justinom Bijlowom aj Remkom Pasveerom.

Aj keď je v jasnej pozícii favorita Holandsko, ekvádorský brankár Hernán Galindéz pripomenul, že šokujúci triumf Saudskej Arábie nad Argentínou znamená, že nikto nie je nezdolateľný. "Napriek víťazstvu Holanďanov boli tímy vyrovnané. Určite exitujú spôsoby, ako ich zdolať. Bude to náročný duel, ale od Holanďanov očakávam rešpekt," uviedol Galindéz.

Ekvádor sa spolieha na zotavenie svojho jediného strelca v Katare, útočníka Ennera Valenciu. Hráča tureckého Fenerbahce Istanbul trápilo po dueli s Katarom taktiež zranenie. Valencia je s 37 gólmi historicky najúspešnejší strelec Ekvádoru.

Piatok, 25. novembra, 17.00 (SEČ)

A-skupina, 2. kolo:

Holandsko - Ekvádor

Predpokladané zostavy:

Holandsko: Noppert – De Ligt, Van Dijk, Ake – Dumfries, De Jong, Berghuis, Blind – Gakpo – Memphis, Bergwijn

Ekvádor: Galindéz – Preciado, Torres, Hincapié, Estupiñán – Plata, Caicedo, Mendez, Ibarra – Sarmiento – Valencia