Vidím zmenu a budovanie tímového ducha. Calzona po remíze Slovákov chválil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vidím zmenu a budovanie tímového ducha. Calzona po remíze Slovákov chválil
Rozhodujúci moment duelu. Savič z penalty prekonáva Dúbravku.
Rozhodujúci moment duelu. Savič z penalty prekonáva Dúbravku.
Profimedia
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona (54) mal na dosah prvé víťazstvo na lavičke národného tímu.

Slováci vyhrávali v polovici štvrtkového prípravného zápasu na pôde Čiernej Hory o dva góly, no domáci sa dokázali vrátiť do súboja. Na konečných 2:2 upravil v nadstavenom čase z pokutového kopu kapitán Stefan Savič.

"Mrzí ma, že sme nezvíťazili a bola to remíza. Už som veril, že zápas je náš. Veľká časť stretnutia bola dobrá a miestami som mal vyslovene radosť z toho, ako chalani hrali. Som spokojný s rastom. Je to dobré pre budúcnosť," uviedol Calzona na tlačovej konferencii.

Hráči podľa neho neudržali vedenie pre fyzickú náročnosť duelu a zhoršujúci sa terén. Kormidelník mal navyše obmedzený počet striedaní - dve neplánovane využil v prvom dejstve po zranení Kristiána Valla a Dávida Ďuriša. Toho odniesli po strete s Markom Vešovičom na nosidlách.

"Desať minút pred koncom začali mať Juraj Kucka s Petrom Pekaríkom problémy. Ja som mal už len jedno striedanie," vysvetlil taliansky kouč.

"O Ďurišovom stave neviem nič konkrétnejšie. Mrzí ma, že sa zranil. Hral dobre a odovzdal všetko. Mrzí ma aj to, že Adam Zreľák dostal červenú kartu," povedal Talian k dvojici útočníkov.

Zreľák išiel predčasne do šatne v nadstavenom čase, keď nesúhlasil s verdiktom hlavného rozhodcu Irfana Peljta o ruke v pokutovom území hostí. Práve ten viedol k druhému gólu Saviča.

Zároveň priznal, že podobný výkon pred duelom očakával a mužstvo podľa neho ide správnym smerom. Po futbalovej i mentálnej stránke.

"Dopadlo to tak, ako som očakával. Musíme si zvyknúť na fyzickú hru a ak dokážeme zlepšiť držanie lopty, určite uvidíte v budúcnosti pekné veci. Keď som sa vrátil do šatne, chalani boli nahnevaní. A to je, paradoxne, dobré. Vidím zmenu a budovanie tímového ducha."

Pod vedením Calzonu momentálne prebieha druhý reprezentačný zraz. Nový kormidelník prišiel na lavičku národného tímu v septembri a okrem duelu s Čiernou Horou absolvoval záverečné dva súboje Ligy národov proti Azerbajdžanu (1:2) a Bielorusku (1:1).

V rámci tohto zrazu ho ešte čaká v nedeľu stretnutie s Čile, ktoré bude reprezentačnou rozlúčkou pre dlhoročného kapitána Mareka Hamšíka. Výkop zápasu je naplánovaný o 13:30 na Tehelnom poli.