Vyčerpaný Murray kritizoval organizátorov Australian Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyčerpaný Murray kritizoval organizátorov Australian Open

Škót sa oprel do organizátorov úvodného grandslamu sezóny. Servítku pred ústa si nedával.
Škót sa oprel do organizátorov úvodného grandslamu sezóny. Servítku pred ústa si nedával.TASR
Napriek tomu, že Andy Murray (35) odohral v posledných dvoch dueloch dve päťsetové bitky trvajúce päť, resp. šesť hodín, zostala mu energia na to, aby skritizoval organizátorov Australian Open. Stalo sa tak po tom, čo súboj s Kokkinakisom (26) dohrávali po štvrtej hodine ráno. Ďaleko za zvyčajným polnočným časom.

Kým sa fanúšikovia vrátili domov z dlhého "maratónu", v ktorom Murray prehrával s Kokkinakisom 0:2 na sety a v treťom 2:5, ale súboj dokázal otočiť vo svoj prospech, unavený Škót nezaháľal a organizátorov úvodného grandslamu sezónu nešetril kritikou. Tridsaťpäťročný tenista ich označil ako ľudí bez úcty. Zdôraznil, že pravidlá rešpektuje, no nepáči sa mu, aby hral do skorých ranných hodín a k tomu nemohol ísť na WC. 

"Je to vtip. Jednoducho žart. Viete to aj vy. Nemá to nič spoločné s úctou k podávačom loptičiek či hráčom. My ani nemôžeme ísť na toaletu. Smiešne!" rozhorčil sa po stretnutí skúsený tenista. 

Prehľad zápasu Murray - Kokkinakis 4:6, 6:7(4), 7:6(5), 6:4, 7:5

Súboje po polnoci sú na Australian Open bežné, no aj bývalý grandslamový šampión John McEnroe vyzval funkcionárov, aby zaviedli pravidlo, ktoré zamedzí niečomu podobnému. 

"Neverím, že v takú hodinu ešte hrali. Je šialené, aby sa takéto zápasy hrali medzi štvrtou až pol piatou ráno," povedal McEnroe pre Eurosport. 

Riaditeľ turnaja Craig Tiley reagoval, že v tejto chvíli nie je potrebné program upravovať. "Súboje musíme vtesnať do štrnástich dní. Veľa možností nemáme. Bol to epický duel. Keď takýto naplánujete pred 22. hodinou, neočakávate, že bude trvať šesť hodín," nadviazal pre Channel Nine.

Tiley následne poukázal na to, že v priebehu týždňa sa pre extrémne horúčavy či dažde muselo viacero stretnutí prerušiť a presúvať, čím stratili určitý čas. Najneskorší koniec zápasu na Australian Open sa odohral v roku 2008. Skončil sa o 4:34 ráno. Domáci Lleyton Hewitt a Marco Baghdatis bojovali v treťom kole, ktorý sa začal o 23:47.

Murray nedostal podporu ani od tretieho nasadeného Stefanosa Tsitsipasa. Grék zvládol tretie kolo v popoludňajšom čase na slnku. "Začali v rozumnej hodine. Sú nejaké pravidlá a žiadne z nich sa neporušili. Kokkinakis i Murray si ho urobili dlhým. Myslím, že tenis má takéto súboje rád, pretože je za tým veľký príbeh, na ktorý sa bude spomínať," uzavrel Tsitsipas.