Vyrovnané super-G mužov v kombinácii na MS, lídrami Pinturault a Schwarz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyrovnané super-G mužov v kombinácii na MS, lídrami Pinturault a Schwarz

Francúz má na čele tesný náskok.
Francúz má na čele tesný náskok.TASR
Francúz Alexis Pinturault (31) a Rakúšan Marco Schwarz (27) si vytvorili najlepšie vyhliadky na titul majstra sveta v kombinácii po jej prvej časti pretekov. Trať superobrovského slalomu zvládli v utorok vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel nalepšie a zdolali aj všetky súčasné superstar tejto disciplíny.

Pinturault si do slalomového kola (14:30) vybudoval šesťstotinový náskok pred obhajcom titulu Schwarzom, Rakúšan Raphael Haaser stratil 14 stotín. Prví dvaja sú však neporovnateľne lepší slalomári, aj keď v tejto zime ďaleko od formy.

Obaja navyše disponujú radostnými skúsenosťami zo súťaže všestrannosti, Pinturault má zlato z roku 2019 a na predchádzajúcich MS skončil druhý za Schwarzom, ktorý bol predtým bronzový. Francúzsky pretekár navyše premenil na víťazstvo aj 10 zo svojich 21 štartov v kombinačných pretekoch Svetového pohára.

Haaser, ktorého sestra Ricarda získala deň predtým v rovnakej disciplíne bronz, mal tiež určité medailové nádeje. Lenže slalom v SP nejazdí, zato Američan River Radamus áno, a ten zaostal z lídrom len o 59 stotín. Prekvapujúco sa v super-G prepadol favorizovaný Švajčiar Loic Meillard (+1,34 s), ale v prípade slalomového zlyhanie dvojice na čele mohol pomýšľať aj na titul.