West Bromwich má nového trénera, nedávno stál proti Slovanu Bratislava

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

West Bromwich má nového trénera, nedávno stál proti Slovanu Bratislava

Španiel si našiel tretie ostrovné pôsobenie.
Španiel si našiel tretie ostrovné pôsobenie.Profimedia
Carlos Corberán (39) sa stal novým trénerom tímu West Bromwich Albion. Svoj prvý tréning s novým mužstvom absolvuje v stredu. S účastníkom druhej najvyššej anglickej súťaže podpísal dva a polročnú zmluvu.

Corberán nahradil Steva Brucea, ktorý skončil v klube začiatkom tohto mesiaca. Baggies sú po zlom začiatku sezóny na predposlednom mieste tabuľky. Výkonný riaditeľ tímu Ron Gourlay pre oficiálnu stránku klubu povedal:

"Carlos je tréner najvyššej kvality a som rád, že ho môžem privítať v klube. Bol v našich myšlienkach od samého začiatku náborového procesu. Obdivujeme jeho kvality, je to sebavedomý, nadšený tréner a detailista. Sme presvedčení, že výkony a výsledky sa pod jeho vedením zlepšia."

Nový lodivod účastníka anglickej Championship už má skúsenosti s ostrovným futbalom. Od roku 2017 pôsobil v štruktúrach klubu Leeds United, kde najskôr viedol mužstvo hráčov do 23 rokov, následne bol asistenton trénera pri seniorskom tíme. V roku 2020 zasadol na lavičku Huddersfieldu.

Španielsky tréner naposledy viedol Olympiacos Pireus. Ku gréckemu majstrovi prišiel v auguste tohto roku, len tri dni pred zápasom proti Slovanu Bratislava v 3. predkola Európskej ligy. Po 11 zápasoch však na lavičke Pirea skončil.