West Ham či Fiorentina s prehľadom do štvrťfinále, prekvapivo končia Lazio i Villarreal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

West Ham či Fiorentina s prehľadom do štvrťfinále, prekvapivo končia Lazio i Villarreal

West Ham je jedným z ôsmich tímov, ktoré sa môžu tešiť na štvrťfinále.
West Ham je jedným z ôsmich tímov, ktoré sa môžu tešiť na štvrťfinále.Profimedia
Futbalisti West Hamu a Fiorentiny dotiahli v odvetách dobre rozbehnuté dvojzápasy osemfinále Európskej konferenčnej ligy do úspešného konca a postúpili. Prekvapivo vypadli favorizovaní Villarreal a Lazio. Teší sa Lech Poznaň s dvomi Slovákmi, takisto Alkmaar a Nice. Gent odohral svoje stretnutie už v stredu. Bazilej vyradil Slovan Bratislava.

Djurgårdens IF - Lech Poznaň 0:3 (0:0)

Gól: 77. Marchwinski, 90.+1. Kvekveskiri, 90.+2. Skoras, ČK: 44. Danielson (Djurgarden)

/prvý zápas 0:2, postúpil Lech/

Poľský klub využil presilovku, ktorú hral celý druhý polčas po vylúčení Danielsona po tvrdom faule a priamej červenej karte. Víťazný gól dal Marchwinski v 77. minúte, ďalšie dva zásahy padli v nadstavenom čase. Brankár Holec a ďalší Slovák Šatka sledovali duel z lavičky.

Sivasspor - AC Fiorentina 1:4 (1:1)

Góly: 35. Yesilyurt - 44. Cabral, 62. Milenkovič, 78. Gutas (vl.), 89. Castrovilli, ČK: 81. Arslan (Sivasspor)

/prvý zápas 0:1, postúpila Fiorentina/

Sivassporu sa doma podarilo zmazať stratu z prvého duelu na ihrisku Fiorentiny, keď sa v 35. minúte krásne trafil spoza šestnástky do vinkla Yesilyurt, no turecký klub napokon zápas nezvládol. V 44. minúte inkasoval gól do šatne od Cabrala a v záverečnej polhodine aj ďalšie tri zásahy.

AZ Alkmaar - Lazio Rím 2:1 (1:1)

Góly: 28. Karlsson, 62. Pavlidis - 22. Anderson

/prvý zápas: 2:1, postupuje Alkmaar/

Lazio po strele Andersona dokázalo zmazať stratu z prvého stretnutia, ale prešlo len šesť minút, keď Karlsson vyrovnal. Tento krídelník bol aktívny i naďalej. Technicky tesne minul a zakončením z rohu trafil protihráčov pred bránkovou čiarou. Prihrával aj na zásah Pavlidisa. Vďaka nemu bol Alkmaar jednou nohou vo štvrťfinále. AZ kontrolovalo priebeh, mohlo pridať ďalšie zásahy. Reijnders dokonca dvakrát trafil žrď. Holandský tím postúpil cez favorizovaný taliansky celok.

OGC Nice - Šerif Tiraspoľ 3:1 (1:0)

Góly: 30. Laborde, 53. Moffi, 79. Brahimi - 55. Tapsoba

/prvý zápas: 1:0, postupuje Nice/

Jediná väčšia šanca úvodného dejstva skončila v bránke. Thuram vykúpal dvojicu obrancov, kolmicou našiel v pokutovom území Labordeho, ktorý krásnym oblúčikom prehodil vybiehajúceho brankára aj sklzujúceho obrancu. Moffi skóre zvýšil a Nice smerovalo do štvrťfinále napriek tomu, že hneď reagoval Tapsoba. Poistku pridal Brahimi.

Vilarreal CF - RSC Anderlecht 0:1 (0:0)

Góly: 73. Slimani

/prvý zápas: 1:1, postupuje Anderlecht/

Villarreal zahadzoval obrovské príležitosti. Baena zlyhal v samostatnom úniku, Morales sám v gólovej možnosti prestrelil a Chukwuezeho pokus na čiare v poslednej chvíli zastavil Debast. Udrieť tak mohol Anderlecht, avšak Reina zakročil pri strele Amuzuho a Cuenca zachránil svoj tím pred dorážkou Dreyera do prázdnej bránky. Polčas uzavrel Morales ranou do brvna.

Ten druhý otvoril nepresnou strelou spred prázdnej svätyne hosťujúci Murillo a festival zahodených možností pokračoval famóznym dvojzákrokom Verbruggena proti Morenovi. Nakoniec sa dočkal belgický tím zásluhou Slimaniho, ktorý zároveň rozhodol o postupe Anderlechtu.

West Ham United - AEK Larnaka 4:0 (1:0)

Góly: 47., 49. Bowen, 21. Scamacca, 65. Mubama, ČK: 44. Gustavo (AEK)

/prvý zápas: 2:0, postupuje West Ham/

Anglický favorit si do domácej odvety viezol sľubný náskok a ten ešte potvrdil po veľmi peknej kombinácii Scamacca. Následne Lanzini tesne minul a Fornals opečiatkoval brvno. Larnaka si situáciu skomplikovala červenou kartou Gustava. Po dvoch zlepených zásahoch Bowena z úvodu druhého dejstva nebolo o postupe "Hammers" pochýb.

Žreb štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy sa uskutoční v piatok o 14:00 v Nyone. Osmičku postupujúcich tvoria Gent, Bazilej, Lech, West Ham, Anderlecht, Nice, Alkmaar a Fiorentina.