Fiorentina strelila Brage až štyri góly, Lazio vyhralo napriek červenej karte

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fiorentina strelila Brage až štyri góly, Lazio vyhralo napriek červenej karte
Jovič bol ústrednou postavou víťazstva Fiorentiny.
Jovič bol ústrednou postavou víťazstva Fiorentiny.Profimedia
Futbalisti Fiorentiny vyhrali v prvom zápase šestnásťfinále Európskej konferenčnej ligy v Brage 4:0 a vytvorili si veľmi dobrú pozíciu do odvety. Tešil sa aj turecký Trabzonspor, ktorý doma zdolal Bazilej. Lazio aj Partizan Belehrad dokázali zvládnuť svoje stretnutia zhodne 1:0 napriek tomu, že dohrávali len s desiatimi hráčmi.

FK Karabach - KAA Gent 1:0 (0:0)

Góly: 78. Andrade

V Azerbajdžane sa hral futbal zameraný na snahu oboch mužstiev nespraviť chybu. Prvý polčas priniesol v podstate jediný zaujímavejší moment, keď Jankovič spadol v šestnástke, no penalta pre Karabach sa nepískala.

Pokutový kop domáci síce k dispozícii dostali v 51. minúte, avšak Šejdajev zakončil veľmi zle a Roef to vystihol. Napriek tomu Karabach išiel do vedenia, po zaváhaní defenzívy Gentu sa presadil osamotený Leandro Andrade. Bol to jediný gól tohto duelu.

Trabzonspor - FC Bazilej 1:0 (0:0)

Góly: 61. Larsen

Turecký majster stále nemôže počítať so zraneným Marekom Hamšíkom. Aj bez neho mal proti Bazileju viac z hry, ale v prvom polčase brankár Hitz chytil veľké šance Elmaliho a hlavne Trézégueta, ktorý sa po centri sprava ocitol osamotený na päťke, z prvej trafil švajčiarsku jednotku.

Herná prevaha Trabzonsporu sa potvrdila gólom v 61. minúte. Hitz ešte vyrazil pokus Trézégueta, lenže iba na nohu Jensa Strygera Larsena a ten sa zblízka nepomýlil. Domáci sa druhý raz tešili po oblúčiku Gómeza, presný zásah nakoniec zmaril ofsajd, čo ukázal systém VAR. Istanbulský klub získal pred odvetou výhodu, ale tá mohla byť viacgólová.

FK Bodo/Glimt - KKS Lech Poznaň 0:0

Nórsky tím si chcel v domácom prostredí vytvoriť čo najlepšiu pozíciu do odvety, nepriblížil ho k nej Grönbaek. Prudká strela smerovala do siete, skvele zasiahol gólman Bednarek. Poznaň mohla udrieť hlavičkou Marchwiňskeho, ten nemieril presne, a preto sa zrodil nerozhodný výsledok.

Za hostí nenastúpili zranený slovenský obranca Ľubomír Šatka ani brankár Dominik Holec, ktorý bol na lavičke náhradníkov. 

Sporting Braga - ACF Fiorentina 0:4 (0:1)

Góly: 45+1., 60. Jovič, 79., 90+1. Cabral, ČK: 55. Tormena (Braga)

Srbský útočník Luka Jovič bol ústrednou postavou zápasu. Skóre mohol otvoriť už v tretej minúte, no po akrobatickom zakončení sa vyznamenal brankár Matheus. Zahanbiť sa nenechal ani jeho kolega na druhej strane, pretože Terracciano reflexívne vyrazil nebezpečnú hlavičku Niakatého. Úvodný zásah padol v nadstavenom čase. Spomínaný Jovič si našiel center z krídla a hlavičkou poslal Fiorentinu do vedenia.

Na začiatku druhého polčasu videl obranca Vítor Tormena červenú kartu po faule v strede poľa práve na bývalého hráča Realu Madrid, čo Brage ešte viac vzalo vietor z plachiet a práve Jovič zvýšil skóre, ťažil zo dorážky zakončenia spoluhráča Saponaru. Dvakrát sa presadil  aj Cabral a taliansky celok má pred odvetou fantastickú pozíciu.

Lazio Rím - CFR Kluž 1:0 (1:0)

Góly: 45+4. Immobile, ČK: 16. Patric (Lazio)

Favorizované Lazio malo problém už v šestnástej minúte, pretože červenú kartu videl obranca Patric, ktorý sklzom v pozícii posledného zastavil Krasniqiho. Napriek tomu taliansky tím išiel do vedenia. Scuffet sa ešte zaskvel pri šancu Milinkoviča-Saviča, ale v nadstavenom čase si na prekvapivú rozohrávku priameho kopu od Andersona ideálne nabehol Ciro Immobile a rozvlnil sieť, čím vytvoril do druhého stretnutia svojmu celku lepšiu pozíciu.

AEK Larnaka - SC Dnipro 1:0 (0:0)

Góly: 85. García

Šerif Tiraspoľ - Partizan Belehrad 0:1 (0:1)

Góly: 45. Gomes, ČK: 50. Vujačič (Partizan)

Domáci Tapsoba už v úvode trafil brvno, dorážku Atiemwena následne bravúrne zlikvidoval brankár Popovič. Záver prvého dejstva však patril Partizanu. Ricardo Gomes najskôr nechal vyniknúť Kovala, ale v 45. minúte zamotal obranu a strelou k žrdi sa nepomýlil.

Po zmene strán inkasoval červenú kartu hosťujúci Vujačič, čiže Šerif zacítil šancu vyrovnať. Napriek tomu bol v možnosti Menig, znova sa uspel Koval.

Ludogorec Razgrad - RSC Anderlecht 1:0 (1:0)

Góly: 9. Thiago

Ludogorec vyhrával veľmi rýchlo hlavičkou Igora Thiaga a toto vedenie dokázal udržať aj po strele Dreyera do žrde. Anderlecht sa ani v druhom polčase nevedel dostať do tlaku, ktorým by bulharskému celku narobil väčšie starosti.

Odvety všetkých zápasov šestnásťfinále Európskej konferenčnej ligy sa uskutočnia vo štvrtok 23. februára. Slovenský šampión Slovan Bratislava má ako víťaz základnej H-skupiny miestenku v osemfinále súťaže už vo vrecku a meno súpera sa dozvie na žrebe 24. februára.